1915 Çanakkale Köprüsü Tarım ve Hayvancılıkta Artış Sağladı

Canakkale Koprusu
Canakkale Koprusu

Ege, Marmara ve Trakya’yı birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi bulunduğu bölgede şimdiden tarım ve hayvancılık alanlarında önemli faydalar sağlıyor.

Proje, ”Toplum Düzeyinde Destek” kapsamında, yerel üreticilere eğitimden malzeme desteğine pek çok refah arttırıcı imkan sunuyor.

Yapımı hızla ilerleyen Çanakkale Projesi’nin Çanakkale’ye ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan büyük katkıları olacaktır.

Çanakkale Projesi’nde otoyol kısmının Malkara ile Çanakkale arasında 88 kilometre otoyol ve 13 kilometre bağlantı yolundan oluşmaktadır.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi’nin yapıldığı Lapseki ve Gelibolu ilçeleri ile çevrelerindeki köylerde bulunan arsa ve tarlalar, özellikle İstanbul’da yaşayanlar tarafından büyük talep görüyor.

Çanakkale Projesi sadece Gelibolu ve Lapseki’deki arsa ve tarla fiyatlarını değil, kentin tamamındaki gayrimenkullerin fiyatının artmasına neden oldu.

Yaşanılabilir en iyi kentler arasında gösterilen Çanakkale’ye talebin artması nedeniyle arsa, tarla ve konut fiyatları her geçen yıl arttı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*