Küçükçekmece Kentsel Dönüşüm İle Yenileniyor

Kucukcekmece kentsel donusum
Kucukcekmece kentsel donusum

Küçükçekmece kentsel dönüşüm gerek alınan yeni kanunlarla, gerek kanal İstanbul projesi sebebiyle İstanbul’un çok hareketli ilçelerinden bir tanesi haline gelmiştir. Küçükçekmece kentsel dönüşüm projeleri ile adeta yenileniyor. Birçok projenin hayata geçmesi bekleniyor. Bu projelerin en büyüklerinden bir tanesi ise kanal İstanbul’dur. Bu proje ile yılda ortalama 43.000 adet gemi geçtiği İstanbul’da boğazın en dar yeri 700 mt ye yakındır. Ticaretlerin büyümesi sebebiyle suyolu trafiğinin artması sebebiyle güvenlik tedbirlerini de arttırılması gerektiği konusu ön plana çıktı. Çünkü özellikle akaryakıt taşıyan gemilerin meydana getirdikleri kazalar sonucunda deniz kirliliği hat safhaya ulaşmaktadır. Trafik her geçen gün artmaktadır. Sadece deniz kirliliği için değil büyük tonajlı gemilerin sahil kenarlarında bulunan yapıları tehdit etmektedir. Bu tarz varsayımlardan yola çıkarak Küçükçekmece bölgesinde kentsel dönüşüme bir değer katacak olan bu proje ile Küçükçekmece bölgesinde özellikle kanarya mahallesi için büyük bir değer kazancı ortaya çıkacaktır. 

Küçükçekmece Kentsel Dönüşümde Nerede?

Küçükçekmece kentsel dönüşümde aslında İstanbul bölgesinde yer alan ilçeler içerisinde hızlı gelişme gösteren ilçelerden bir tanesidir. Fakat ne kadar hızlı bir dönüşüm söz konusu olsa da, istenilen düzeye gelinememiştir. Büyük depremden kurtulmayı hedeflemekteyiz. Bu bağlamda oturduğumuz binaların bir an önce sağlamlaştırmak veya yenilerini inşa etmek durumundayız. Çevre Şehircilik Bakanlığının vermiş olduğu teşvikler ile bu süreci hızlandırmayı amaçlanmaktadır.

Küçükçekmece Bölgesi Mimarlık Ofisi

Küçükçekmece bölgesinde mimarlık ofisi olarak birçok firma yer almaktadır. Sizlerde bu kentsel dönüşüm projelerinde hangi mimar ile yâda hangi mimarlık ofisle çalışmalıyım sorularını soruyor olabilirsiniz. Biz birçok site projemizde Tasarım Mimarlık firması ile çalışmayı tercih ettik. Başarılı bir kadrosu ile bize göre en iyi mimarlık ofislerinden bir tanesi, iletişim için bu linki kullanabilirsiniz. https://www.tasarimimarlik.com.tr/kentsel-donusum-kucukcekmece/

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*