Mardin Konut Piyasası Hareketlendi

Mardin Konut Piyasasi
Mardin Konut Piyasasi

Mardin konut piyasası uzun süredir durgunluk yaşamaktadır. Mardin’de İnşaat sektörü bahar mevsimi ile birlikte hareketlendi. Kendisine girdi sağlayan birçok alt sektörün gelişmesine sunduğu katkılarla hem Türkiye hem de Mardin ekonomisinin lokomotif sektörü olarak gösterilen inşaat ve konut sektörü Mardin’de hareketlenmeye başladı.

Mevsimlere göre de değişkenlik gösterebilen Mardin konut piyasası sonbahar ve kış aylarında konut satışlarında durgunluk yaşanırken, ilkbahar ve yaz aylarında satışların en yüksek seviyelerde seyrettiği görülüyor. Bahar mevsimi ile birlikte Mardin konut piyasasında hareketlilik yaşandığını dikkat çeken Metropolis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kasap, “Mardin’de inşaat ve konut sektörü ölü sezonu atlattı. Bu dönemde konut satışlarında artış olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Bahar ve yaz aylarının konut satışları üzerinde olumlu etkileri olduğunu vurgulayan Kasap, bu dönemde piyasanın hareketleneceğinin altını çizdi.

MARDİN KONUT PİYASINDA DÖRT YILLIK ÖLÜ SEZON SONA ERİYOR

Metropolis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kasap, “Mardin’de dört yıllık ölü sezondan sonra piyasa artık hareketlendi. Arz talep noktasında bakıldığında Mardin’de gerçekten büyük bir konur ihtiyacı var. Bu rakamın önümüzdeki süreçte daha da artacağını düşünüyorum. Bu talep beraberinde ve artış gösteren döviz kurları ile birlikte fiyatlarda da bir yükselme olacak. Bahar ve yaz aylarında konut sektöründe canlanma yaşanacağı şüphesiz. Kredi vade oranlarında yükselme olsa da konut sektörü canlanacaktır. Bahar demek heyecan ve yeni başlangıçlar demektir. Dolayısıyla bu dönemde konut satışlarında hareket yaşanacağı görüşündeyim.” dedi.

MARDİN KONUT PİYASASI EKONOMİYİ DENGEDE TUTUYOR

Bahar ve yaz aylarının sektöre can suyu olduğunu işaret eden Kasap, “İnşaat sektörü birçok sektör tarafından üretilen ürün ve hizmetleri girdi olarak kullanıyor. Ayrıca diğer sektörlerin sağladığı girdiler dışında inşaat faaliyetinin nihai ürünü olan yapılar, farklı sektörlerin ürettiği ürün ve hizmetlerin bir bileşeni olarak karşımıza çıkıyor. Haliyle inşaat sektöründe yaşanan büyüme, alışveriş içinde olduğu sektörleri de olumlu yönde etkileyerek ekonomik gelişimin en önemli parametresi olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca makroekonominin gelişimi için de inşaat sektörü önemli bir rol oynamaktadır. Çünkü ekonomiyi dengede tutarak, gerek ekonomik gerek endüstriyel üretimin önünü açmaktadır. Bu anlamda inşaat sektörü için ekonominin lider ve sürükleyici sektörüdür demek, doğru bir yaklaşımdır” dedi.

Metropolis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kasap, son yaptığı projesi olan Gülcity Konutları hakkında da şu bilgileri verdi:

Teslim edilmeye başlanan ve 15 bin m2’lik arazi üzerinde hayata geçen, 4 bloktan oluşan Gülcity Konutları eşsiz lokasyonu, sosyal alanları ile dikkat çekiyor.

3+1’den dubleks dairelere kadar olan konut seçenekleri ile modern yaşamın yansımalarının detaylandırıldığı proje, aynı zamanda doğanın huzur veren yapısı ile birlikte vatandaşların ilgisine sunuluyor.

Projede toplam 58 daire, çocuk oyun alanları, sosyal yaşam alanları ve sağlıklı yaşam alanları ile keyifli bir ortam sunuyor. Gülcity Konutları barbeküsü, açık ve kapalı otopark alanları, 300 tonluk su deposu ve Jenetörü ile tarihe kente renk katacak bir proje.

Çok amaçlı spor salonları seçenekleri ile konut sahiplerinin karşısına çıkan Gülcity, hobi bahçelerinden bisiklet parkuruna kadar birçok olanağı da konut sahipleri ile buluşturuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*