SON DAKİKA! Bayramda Emekliye Zamlı İkramiye Müjdesi

Emekliye Zamli Ikramiye
Emekliye Zamli Ikramiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Emekliye Zamlı İkramiye Müjdesi verdi. 2018 yılından bu yana dini bayramlar öncesinde 1.000 TL olarak verilen bayram emekli ikramiyelerinin bu yıl enflasyon oranında artırıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayramda emekliye zamlı ikramiye verilmesi milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor, Başkan Erdoğan, enflasyon oranında artış yapılan bayramda emekli ikramiyelerinin Ramazan’daki ilk ödemesini Mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de Temmuz ortasına doğru gerçekleştireceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde Uluslararası Demokratlar Birliği Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini kabul eden Erdoğan, yaklaşık 3 yıl önce emeklilere bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü verdiklerini ve bu uygulamayı hemen başlattıklarını hatırlattı.

EMEKLİYE ZAM: ENFLASYON ORANINDA ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini Dolmabahçe Ofis’te kabul etti. Üyelere seslenen Erdoğan, emekli ikramiyelerinin bu yıl zamlı yatacağını açıkladı.

Başkan Erdoğan konuşmasında, “Enflasyon oranında artış yapılan bayram emekli ikramiyelerinin Ramazan’daki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceğiz. Ayrıca salgın döneminde aldığımız tedbirler kapsamında, en düşük emekli maaşını 1.500 liraya çıkartarak, hiçbir vatandaşımızın mağdur durumuna düşmemesini sağladık. Biz göreve geldiğimizde emekli maaşlarının 66 liradan başladığını hatırlatmak isterim. Emekli maaşları 66 lira idi. Emeklilerimiz bugün tarihlerinin en iyi gelir seviyesine sahiptir. Biz bunu da yeterli görmüyor, ülkemizin imkanlarının genişlemesine paralel olarak emeklilerimizin şartlarını daha da iyileştirmeye hazırlanıyoruz. Bu tabloya ihracatta her ay tazelediğimiz rekorları, dünyada herkes küçülürken bizim büyüyen nadir ülkelerden biri olduğumuz gerçeğini, üretim tarafındaki sevindirici gelişmeleri ve daha pek çok olumlu haberi ekleyebiliriz.” açıklamasında bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*