1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi’nde İlk Taş Mastik İmalatı Yapıldı

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi'
1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi'

Kara Yolları Genel Müdürlüğü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi için Kamu özel sektör İşbirliği modeli çerçevesinde Türk ve Koreli firmaların oluşturduğu bir konsorsiyumu görevlendirmiştir. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol projesinde görevlendirilen Çanakkale Otoyol Köprüsü İnşaat Yatırım İşletme A.Ş. konsorsiyum ortaklarının Proye’ye münhasır kurduğu ortak girişim şirketidir.

1915 Çanakkale Köprüsü’nde toplam uzunluğu 4330 metre olan kedi yolunun, Avrupa yakasındaki ankaj bloğundan deniz içindeki kuleye kadar olan uzunluğunun 1090 metredir.

Asma Köprülerin imalatını en çok etkileyen faktör rüzgar. 1915 Çanakkale Köprüsü ayrıca uluslararası deniz trafiğinden Boğazda’ki akıntı ve dalgalardan da etkileniyor. Hava ve deniz etkilerini en aza indirmek için üretimler makinalarla ve sınırlı personel katılımı ile yapılıyor.

1915 Çanakkale tasarım ekibi Proje’nin geliştirilme ve gerçekleştirme süreçlerinde her aşamada son derece önemli bir rol üstleniyor. En ileri teknolojinin kullanıldığı yöntemlerle çalışan ekip yalnızca güvenlik ve inşaa edilebilirlik gibi konuları inceleyip denetlemekle kalmıyor, aynı zamanda çeşitli bölümler ve üçüncü taraflarla kordinasyonu sağlayarak tasarımla ilişkili süreçleri yönetiyor.

1915 Çanakkale Köprüsü’nde tamamlanan kuleler ve kedi yolunun ardından Asya’dan Avrupa’ya uzanan ana hatları oluşturan çelik kabloların montajı tamamlandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*