Ticari Gayrimenkulde Ankara Çok Revaçta – Tolga Andaç

Ticari Gayrimenkulde Ankara
Ticari Gayrimenkulde Ankara

Ticari gayrimenkul sınıfına giren dükkan, iş yeri ve diğer taşınmazların satışı son yıllarda artış kazandı. Pandemi sonrasında çeşitli sektörlerde iş dinamikleri hız kazanırken iş yerleri de şimdiden büyük ilgi topluyor. Mülk Kaynak Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Andaç, özellikle Ankara’da ticari gayrimenkullere büyük ilgi olduğunu belirtti.

Deneyimli gayrimenkul danışmanı, iş yeri ve dükkan yatırımlarının hız kazandığı Ankara’nın pek çok bölgesinde büyük ilgi yaşandığını ifade etti. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgının en büyük olumsuz etkileri gayrimenkul sektöründe hissedildi. İnşaat sektöründeki işleyişin önemli ölçüde aksadığı bu dönemin sonunda aşılanmanın da artması ile birlikte özellikle Ankara’da ticari gayrimenkullerin talebinde artış yaşandı.

Ticari İnşaat Sektörü Yeniden Hareketlendi

Salgın sürecinde satış ofisleri ve şantiyelerde virüsün bulaşmasını engellemek için alınan tedbirler, inşaat sektörünün yavaşlamasına neden olmuştu. İşleyişin önemli ölçüde azalmasına rağmen bazı projelerin iptal olmadan devam ettirildiğini belirten Tolga Andaç, sektörün özellikle Ankara’da talep gördüğünü ifade etti. Mülk Kaynak Yönetim Kurulu Üyesi, pandemi yüzünden küresel çapta inşaat sektörünün 10 yıl daha geriye gittiğini söyledi.

Ancak pandemi sonrasında tedbir amaçlı kapatılan şantiyelerin yeniden açılmasının ticari inşaat sektörüne olumlu yansıdığı görüldü. İş yeri ve dükkanlardan oluşan ticari gayrimenkul sınıfında Ankara ön plana çıkarken, yerli ve yabancı yatırımcıların odak noktası oldu. İnşaat sektöründeki işleyişin yeniden hız kazanmasının ardından ticari gayrimenkullere olan talep de patlama noktasına geldi.

Ticari Gayrimenkullere Talep Artıyor

Mülk Kaynak Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Andaç gayrimenkul sektörünün yeniden lokomotif haline gelmesi için yaptığı açıklamasında “Sektörde çalışan maliyetlerinin düşürülmesi ve kilit vasıflı personelin elde tutulması için çalışmalar yapılacak ve ürün tedariki konusunda da alternatif arz kanallarının belirlenmesinin süreklilik açısından kritik rol oynayacak.” ifadelerini kullandı.

Ev ortamının önemli hale gelmesinin yanı sıra pandemi sonrası açılma sürecinde ticari gayrimenkule olan ilgi arttı. Tolga Andaç, Türkiye’nin önemli şehirlerinin arasında gösterilen başkent Ankara’nın bu alanda öne çıktığını belirtti. Dükkan ve iş yerleri pandemi sonrasında hareketlenen iş kolları için büyük önem taşımaya devam ediyor.

https://www.instagram.com/andactolga/

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*