İzmir’de Flaş Karar! Ormanda Piknik, Yürüyüş, Mangal Yasaklandı

son dakika
son dakika Ormanda Piknik, Yürüyüş, Mangal Yasaklandı

İzmir Valiliği, 30 Ekim’e kadar ormanlık alanlara girişi yasakladı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kurallara uymayanları uyarıp belirlenen mesire alanlarına yönlendiriyor. Belkahve Orman İşletme Şefi Yasin Sütçü, “Yasak bölgelere giriş ne kadar artarsa orman yangını riski de o kadar artar” dedi. Ormanda Piknik Yürüyüş Mangal yanı sıra yürüyüş yapmak da yasaklandı.

İzmir Valiliği’nce orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla, halkın, 1 Haziran-30 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Ormanda Piknik, Yürüyüş, Mangal yanı sıra yürüyüş yapmak da yasaklar arasında yer alıyor. Havaların ısınmasıyla, olası orman yangınlarının önüne geçmek için başlatılan yasaklarla halk, Orman Bölge Müdürlüğü’nce belirlenen mesire alanlarına yönlendiriliyor. 2003 yılında açılan, İzmir’in ilk şehir ormanı olan Bornova İzmir Şehir Ormanı başta olmak üzere, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görev alanındaki İzmir ormanlarında 70, Manisa ormanlarında ise 14 piknik ve mesire alanı halka hizmete devam ediyor.

Belkahve Orman İşletme Şefi Yasin Sütçü, orman yangınlarına karşı duyarlılık ve bilinç oluşturmak istediklerini söyleyerek, “Ormanlara girenleri uyarıp belirlenmiş mesire alanlarına yönlendiriyoruz. Yasak alandakileri uyarmadığımız sürece sıkıntı yaşama ihtimali oldukça artıyor. Yasağı bilmeyen vatandaşlarımızı da kırmadan uyardıktan sonra Orman Genel Müdürlüğü’nce belirlenen mesire alanlarını tarif ediyoruz. Belirlenen alanlardan istediklerini seçebilirler” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*