İlk Defa Taşınacak Olanlar İçin Sıklıkla Çıkan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

rahattasin

Taşınma süreci daha önce birçok defa taşınmış kişiler için bile sıkıcı ve stresli bir süreçtir. Çok sayıda eşyanın paketlenmesi, nakliye için organize edilmesi, eve varıldığında indirilmesi, açılması ve bu süreçte dünyanın dönmeye devam etmesi ilk defa kendi başına taşınacak kişiler için ağır bir yük halini alabilir. Profesyonel bir nakliye firması bu sorunların büyük bir kısmını ortadan kaldırabilir ve evden eve nakliyat tarafında müşteri hizmetleri size çok yardımcı olabilir. Yine de hazırlıklı olmanız için taşınma sürecinde ortaya çıkabilecek sorunlar ve olası çözüm önerilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Yeterli Paketleme Malzemesinin Bulunmaması

Bu sorun, yeni evinize taşıdığınız eşya miktarını hafife aldığınızda ortaya çıkar ve eşyalarınızı düzgün bir şekilde paketlemek için yeterli kutu veya ambalajın olmaması şeklinde kendini gösterebilir. Bu yüzden nakliye şirketinin tavsiyelerini göz önünde tutarak paketleme malzemesi alın ve yedek tutmaktan çekinmeyin.

Zaman Kısıtlamaları

Eşyalarınızı toplamak için aceleniz varsa ve diğer adımlar için çok az zamanınız kaldıysa taşınmanız bir çıkmaza girebilir. Bunu engellemek için önceden plan yapmak ve işleri taşınma tarihinden öncesinde bitecek şekilde ayarlamak çok faydalı olacaktır. Taşınma kararı verdikten sonra hemen her gün biraz kutulama bile yapsanız, uzun vadede bu size çok yardımcı olacaktır.

Önemli Belgeleri ve Eşyaları Kaybetmek

Taşınırken ihmal edilen bir başka konu ise kimlik belgeleri, kişisel finansal bilgiler ve pasaportlar gibi önemli kişisel belgeler ile eşyaların güvenliğidir. Bunlar, yaşamınızdaki tıbbi, yasal ve idari sorunları çözmek için gerekli olduğundan, güvenli bir yerde durmaları taşınma sürecinde işler karışması durumunda kaybolmalarını önler. Bunların kaybolmasını önlemek için kutularınızı etiketlemeyi ve bu belgeleri ayrı bir kutuya koyarak işaretlemeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca bu belgeleri şahsen taşımak kişisel belgelerinizden olması gerektiği gibi tamamen sizin sorumlu olacağınız anlamına gelir. Belgelerin kopyasını bulundurmak da bir sorun durumunda yenilerini çıkartmayı kolaylaştırabilir.

Evrak İşleri ve İdari Konular

Ev sahipliği, dosyalanmış şikayetler veya idari sorunlarla ilgili herhangi bir sorun varsa, özellikle hareket eden tüm kaosun ortasında bunlarla uğraşmak sinir bozucu olabilir. Bu yüzden taşınmadan önce ödenmemiş faturalar da dahil olmak üzere bütün evrak işlerini mutlaka halledin. Taşınma işlemi tamamlandıktan sonra ortaya çıkan herhangi bir sorun varsa, bu, ilgilendiğiniz sorunla ilgilenmek üzere eğitilmiş profesyonel bir avukatın veya muhasebecinin yardımıyla çözülebilir.

Adres Değişikliğini Başkalarına Bildirmemek

Bu listedeki tüm sorunlar arasında, taşındığınızı başkalarına bildirmemek, kaçınılması en kolay hatalardan biridir. İnsanların yeni adresinizi bulabilmesi için resmi belgelerde ikamet adresinizi değiştirerek başlayın. Karışıklık çıkmaması için arkadaşlarınızı, ailenizi iş yerinizi, doktorunuzu, sigortacıları, bankaları ve diğer hizmetleri de bilgilendirmeyi unutmayın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*