Otomotiv Üretim Tesislerinde Üst Düzey Güvenlik ve Verimlilik Sağlayan Teknoloji

Otomotiv Uretim Tesisleri
Otomotiv Uretim Tesisleri

Çalışan güvenliği başta olmak üzere, Otomotiv Üretim Tesisleri operasyonları gerçek zamanlı olarak takip etmek, her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de büyük öneme sahip. Dijital dönüşümün temelini oluşturan gerçek zamanlı kişi, ekipman ve ortam izleme alanlarında yazılım, donanım ve danışmanlık hizmeti veren Wipelot, üretim ve diğer faaliyetler sırasında yüksek riskli görev ve ortamların sıklıkla yer aldığı otomotiv sektöründe endüstriyel IoT çözümleriyle fark yaratıyor. Otomotiv üretim tesislerinde güvenliğin ve verimliliğin üst düzeyde olmasına katkı sağlayan Wipelot, otomotıv sektörün ihtiyaçlarına nokta atışı çözümlerle cevap veriyor.

Sanayinin en önemli iş kollarının başında gelen ve ülke ekonomilerinde önemli bir yere sahip olan otomotiv sektörü, Wipelot’un gerçek zamanlı izleme teknolojileriyle dijital dönüşüme entegre oluyor. Otomotiv sektörünün ihtiyaçlarına nokta atışı çözümlerle cevap veren ve modern motorlu taşıt üretim tesisleri için dijital dönüşüm çözüm ortaklığı yapan Wipelot; yalnız ve riskli bölgede çalışan iş güvenliği sistemi Wipelot Lone Worker, kazaları önlemeye yönelik yaklaşma-çarpışma uyarı sistemi Wipelot Safezone, sosyal mesafe izleme ve uyarı sistemi Wipelot SDS ve anlık olarak ortamdaki sıcaklık, nem, gaz, ışık vb. bilgileri ölçen Wipelot OTX sistemiyle çalışan güvenliğinin yanı sıra verimliliğin artırılmasına katkıda bulunuyor.

Olası riskler karşısında hızlı aksiyon almayı sağlıyor

Teknolojik gelişmeleri esas alan Otomotiv Üretim Tesisleri; üretimden lojistiğe, iş güvenliğinden verimliliğe kadar her süreçte gerçek zamanlı izleme teknolojileriyle çok daha sürdürülebilir ve güvenli bir yapı kazanıyor. Bu noktadan hareketle geliştirilen yalnız ve riskli bölgede çalışan iş güvenliği sistemi Wipelot Lone Worker, otomotiv tesislerinde ve otoparklarda işçilerin güvenliğinin sağlanması için Aktif RFID cihazlarıyla çalışanların konumunu takip etmeye imkân tanıyor. Bu takip cihazları; tercihe göre işçinin kemerinde, bileğinde, baretinde veya boynunda taşınabiliyor. Olası bir tehlike veya kaza anında hareketsizlik, darbe veya düşmeyi hızlı bir şekilde algılayan sistem, alarmı devreye sokarak işçinin yerinin belirlenmesini ve acil duruma müdahale edilebilmesini sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak işçi, ihtiyaç dahilinde taşıdığı cihazın üzerindeki SOS düğmesine basarak yardım talebinde de bulunabiliyor.

Üretim tesislerinde görünmeyeni görünür hale getiriyor

Üretim için gelen yarı mamullerin kabul alanından başlayarak doğru noktaya teslim edilme aşamasına kadar devam eden her sürecinin takip edilebilmesi ve görünür olması otomotiv sektörü için büyük bir ihtiyaç. Wipelot, Aktif ve Pasif RFID etiketleri hibrid bir şekilde kullanarak sektörde rakiplerden ayrılırken, üretilen parçaların montaj alanına sevkiyatı ve takibi gibi tüm operasyon süreçlerini görünür kılıyor. Sistem ayrıca bu alanlardaki tüm envanterlerin konumları, raf düzeni, sevkiyat sırası, kasa istiflemelerinin doğru yapılması, nakliyelerinin takibi ve optimizasyonu için de kullanılabiliyor. Buna ek olarak Wipelot, OTX sistemiyle üretim tesisleri ve kimyasal tesislerde anlık olarak ortamdaki sıcaklık, nem, gaz, ışık gibi bilgileri de izleyebiliyor.

Pandemiye karşı güvenli ve izole çalışma ortamına imkân tanıyor

Küresel salgının etkisiyle iş hayatının en önemli gündem konularının başında, kapalı alanlarda asgari sosyal mesafeyi korumak geliyor. Bu kapsamda geliştirilen sosyal mesafe izleme ve uyarı sistemi Wipelot SDS, COVID-19 pandemisine karşı sosyal mesafe kurallarına uygun güvenli ve izole bir çalışma ortamı oluşturmaya katkı sağlıyor. Raporlama yeteneğiyle de benzerlerinden ayrılan bu sistem; varsa yasaklı bölge ihlali, bu ihlali kimin yaptığı, ne kadar süre devam ettiği, belirli sayıdaki kişilerin belirli sürenin üzerinde birlikte zaman geçirip geçirmediği gibi kritik durumları takip ederken, olası güvenli mesafe ihlallerinde personelleri titreşim ile uyararak güvenli çalışma ortamları oluşturulmasına katkı sağlıyor.

Otomotiv sanayisinde güvenliği şansa bırakmıyor

İş makineleri, araçlar, işçiler veya ekipmanlar arasında meydana gelebilecek kazaları önlemeye yönelik yaklaşma-çarpışma uyarı sistemi olan Wipelot SafeZone; iş makinesi ile işçi birbirine fazla yaklaştığında sesli, titreşimli ve görsel uyarı vererek sürücü ve yayaları çarpışmalara karşı uyarıyor. Aynı zamanda üretim tesislerinde, otoparklarda araçların bulundukları yerin hızlıca tespit edilmesini sağlayan gerçek zamanlı takip teknolojisiyle otomotiv sektöründe zaman kayıplarını önlüyor.

Ultra hassas konum belirleme teknolojisi

Metal yoğunluğunun yüksek olduğu Otomotiv Üretim Tesisleri konum belirleme çoğu zaman hayati bir rol üstleniyor. Birçok takip ve izleme teknolojisi hassas konum belirleme noktasında yetersiz kalırken Wipelot, UWB (Ultra Wide Band-Ultra Geniş Bant) teknolojisiyle gerekli bölgelerde hassas konum tespiti yapabiliyor. Wipelot teknolojisinin iş güvenliği alanında sunduğu en büyük farklardan biri ise birçok üretim tesisinin bir arada olduğu otomotiv sektörü, birden fazla alarm merkezi sistemini tesis içinde eş zamanlı olarak izleyerek, olası acil durumlar hassas konum bilgileri sayesinde görünür kılmak. Anlık konum verileri sağlayan sistem, birden fazla merkezi sunucu tarafından kullanılabiliyor. On-Prem (lokal) sunucu ya da bulut sunucu sistemi tercihiyle gerçek zamanlı konum verilerine dünyanın herhangi bir yerinden ulaşmaya veya tesisin bilgilerini anlık olarak izlemeye imkân veren sistem, olası sunucu arızalarında da yedek sunucular sayesinde veri kayıplarını en aza indiriyor. Üretimdeki tüm operasyonları ve iş güvenliğini görünür kılan, geliştirilebilir IoT çözümleri ile Wipelot, otomotiv sektöründeki firmalara dijital dönüşüm süreçlerinde önemli avantajlar sağlıyor.

Wipelot Hakkında

Türkiye’nin endüstriyel IoT alanında üretim yapan öncü teknoloji şirketi Wipelot, kuruluş tarihi olan 2005 yılından bu yana dijital dönüşümün temelini oluşturan gerçek zamanlı kişi, ekipman ve ortam izleme alanlarında yazılım, donanım ve danışmanlık hizmetleri veriyor. Endüstri 4.0 evresinin yapıtaşı olan endüstriyel IoT, RTLS (Real Time Location System-Gerçek Zamanlı Konum Belirleme Sistemi), RFID (Radio Frequency Identification-Radyo Frekanslı Tanıma), UWB (Ultra Wide Band- Ultra Geniş Bant), mobil teknolojiler ve iletişim teknolojileri alanında yoğun Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiren şirket, yüzde 100 yerli ürünler üretiyor. Global şirketlerin ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu konumundaki firmaların dijitalleşen iş süreçlerinde verimlilik, hız artışı ve iş güvenliği sağlayan gerçek zamanlı izleme teknolojileri ile öne çıkan Wipelot; otomotiv sektörü, beyaz eşya, metal, enerji, gıda, sağlık, ilaç, kozmetik ve tekstil gibi sanayi kollarının yanı sıra madencilik, inşaat, havacılık, savunma sanayi gibi pek çok farklı sektöre yüksek katma değer sunuyor. Sahadan alınan gerçek zamanlı verilerden yola çıkarak analiz gerçekleştiren Wipelot; personelleri, araçları, iş makinelerini, ekipmanları, yarı mamul ürünleri ve riskli çalışma ortamlarının sıcaklık, nem, gaz, ışık gibi değerlerini anlık olarak takip ederek verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor. Wipelot’un Ultra Geniş Bant Teknolojisi (UWB) ile donanım ve çözüm üreten dünya çapındaki teknoloji firmalarının bir araya geldiği Omlox, UWB Alliance ve FiRa Consortium üyelikleri de bulunuyor. Cirosunun büyük bir kısmını Ar-Ge’ye ayıran şirket, Tasarım Merkezi olma statüsüne sahip. 2019 yılında bir yapay zekâ (AI) şirketine ortak olan Wipelot, işletmelerin özel ihtiyaçlarına yanıt veren AI-Native çözümler de geliştiriyor. 2020 yılını pandemiye rağmen yüzde 50 büyüme ile kapatan ve 2021 yılı için büyüme hedefini yüzde 60’a çıkaran şirket, çalışan sayısında da yüzde 20’lik bir büyüme bekliyor. İhracatını da bir önceki yıla göre yüzde 50 artıran Wipelot; ABD, Fransa, Suudi Arabistan, Kanada, Hindistan ve Katar başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Wipelot, 2021 yılında Avrupa ve Amerika pazarlarındaki yurt dışı satış faaliyetlerinin yanı sıra hedef pazarları arasına aldığı Ortadoğu ülkelerinde de adından söz ettiriyor. Hali hazırda dünyanın önde gelen firmalarına gerçek zamanlı izleme teknolojileri ile çözüm sunan Wipelot, RTLS (konum belirleme), ISG (iş sağlığı ve güvenliği) ve SafeZone (iş makinesi-yaya ve iş makinesi-iş makinesi çarpışma önleme sistemi) alanlarında dünya markası olmaya odaklanmış durumda.

www.wipelot.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*