Maden Şehri Balya Emlak Yatırımcılarının Radarına Girmeye Başladı

Maden Sehri Balya
Maden Sehri Balya

Son zamalarda Balıkesir balya ilçemize bağlı köylere emlak ilgisi arttı!

Sakin hayatı tercih edenleri gözde yerleşim yeri balya olmaya başladı. Konuyla ilgili mekan gayrimenkul emlak genel müdürü Tahir köstek; Maden Şehri Balya ilçemiz Balıkesir il merkezine ortalama 52 Km. mesafede olan İlçemizin doğusunda Balıkesir, batısında Çanakkale İlinin Yenice ilçesi, kuzeyinde Manyas ve Gönen ilçeleri, güneyinde de İvrindi ve Havran ilçeleri yer almaktadır. dedi,

Balıkesir Balya ilçemiz Kaplıca Turizimiyle bilinmektedir

Ilıca Kaplıcaları Maden Şehri Balya ilçemiz sınırları içinde bulunmaktadır. Şifa kaynağı ılıca kaplıcaları Ormanlık alanda ve yeşillikler içerisinde akarsu kenarında yer alan Doğal Kaynak Termal Suları ile geçmişten günümüze insanlara yüzyıllardır şifa sunmaktadır diye açıklamalarda bulundu.

Maden Şehri Balya ilçemize bağlı köylerinin Ekonomisi tarım ve büyükbaş ve küçükbaş Hayvancılık yapılmaktadır ve balya çevresinde Başlıca tarım ürünleri, buğday, arpa, Mısır ve Nohuttur. Meyvecilik ve Bağcılık ve yıllardır doğal yöntemlerle imal edilen besin kaynağı bu yöreye özgü deden toruna katkısız organik Mancılık pekmezi balya Mancınlık köyünde üretilmektedir diye açıklamalarında bulundu.

Balıkesir Balya İlçemiz emlak yatırımcılarının İlgisini çekmeye başladı. Büyük şehirlerin sıkıcı olması sebebiyle sakin hayatı tercih edenlerin gözde yerleşim yeri balya olmaya başladı.

Balıkesir Balya ilçemiz bir çok büyük şehirlere yakın olma özeliğiyle bilinmektedir ve Türkiye,nin bir çok şehrinden gelerek Gayrimenkul yatırımları yapanlar bilinmektedir diye ,köstek, konuştu, özellikle istanbul izmir bursa ankara gibi şehirlerden gelerek bölgede köy evi arsa tarla gibi yatırım yapıyorlar ve Emlak yatırımcılarının ilgilendiği bazı mahalleri sıralamak gerekirsek başta ilçemize bağlı Mancınlık, Orhanlar, değirmendere, Koyuneri, dereköy, danışment gibi Mahallelerimizi tercih ediyorlar ve artan talepler doğrultusunda balya çevresinde satılık tarla arsa ve köy evi fiyatlar sürekli artış gösteriyor diye  Köstek açıklamlarında bulundu.

Balıkesir Balya ilçemizde genelinde çok sayıda maden ocakları bulunmaktadır. Balya’nın tarihi; Balya Merkezi ve çevresindeki madenlerin tarihi olmuştur. Tarihin ilk dönemlerinden bu yana, çinko ve kurşun olmak üzere, manganez ve linyit madenlerinin işletildiği, bu nedenle Balya’nın sürekli bir yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilinmektedir ve durum olunca,da bir çok kişiye iş imkanı veriyor ve bölge ekonamisin hayat veriyor diye açıklamlar,bulundu.

Balıkesir Balya İlçemiz TOKİ Evlerine kavuştu

Balya toki evleri 2 oda 1 salon olarak dizayn edilen daireler inşa edilmiştir ve içinde bir adet kurumsal market ve sosyal alanlarbulunmaktadır diye ,köstek, açıklamalarında bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*