Konteyner Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Prefabrik Yapi
Prefabrik Yapi

Konteyner ev; prefabrik yapı sektöründe tasarlanıp geliştirilmiş modern tasarımlı, hızlı üretimli ve ekonomik fiyatlı konut modelidir. Uzun ömürlü pratik yapı sistemi ve enerji tasarrufu sağlayan avantajı konteyner evlere olan ilgiyi artırmıştır. Konut modelini kullananların deneyim memnuniyetleri ilgiyle birlikte konteyner ev yapım aşamaları merak konusu olmuştur. Bu yazımızda konteyner ev yapım aşamaları ile ilgili tasarımdan oturuma hazır halde sunuma gelene kadar geçen süreçleri anlatmaya çalışacağız. Konteyner ev tasarım ve üretim aşamalarıyla ilgili prefabrik yapı sektörünün lider markası Karmod ürünlerini sizin için inceledik.

Konteyner ev modelleri için https://www.karmod.com/konteyner/konteyner-ev/ bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Konteyner Ev Yapım Aşamaları

  1. Tasarım
  2. Yapı Güvenliği
  3. Elektrik ve Su Tesisat Projeleri
  4. Boya
  5. Çatı Sistemi
  6. Pencere Sistemi

Konteyner Ev Nasıl Tasarlanır?

karmod

Karmod konteyner ev konut projesine özel geliştirilmiş yazılım programlarında tasarlanıp hazırlanmaktadır. Konut tasarımında deneyimli uzmanlarca geliştirilen konteyner ev modellerine estetikle birlikte, modern mimarinin yeni trendleri ustalıkla yansıtılıyor. Planlarda kullanım ergonomisi konforlu mekanların hazırlanmasında olmazsa olmazlardan en önemlisi. Konteyner modeli de bu ergonomiye katkı sağlıyor. Şöyle ki; klasik betonarme tarzı evlerde devasa büyüklükte kolon ve kirişleri  yapı güvenliği için kullanılmak zorunda. Konteyner modelinde ise yapı güvenliği çok az yer kaplayan özel çelik direklerle sağlanıyor. Bu durum konteyner evlerin içerisine en iyi genişlikte ferah mekanlar hazırlanması için avantaj olarak yansıyor. Özel programı kullanarak uzmanlar maksimum genişlikte ergonomik mekanları kolaylıkla hazırlıyor.

İlginizi Çekebilir: Konteyner Prefabrik Evlerde Talep Patlaması Yaşanıyor! 3 Günde Ev Sahibi Olunuyor

Konteyner Ev Yapı Güvenliği Nasıl Yapılıyor?

karmod

Üretim öncesi tasarımın özel bilgisayar programı kullanılarak uzmanlarca gerçekleştirildiğini yukarıda vurgulamıştık. Üretim öncesi uzmanlarca entegre bir çalışmanın yürütüldüğü bu özel programda estetik modern tasarımla birlikte, statik hesaplamaları da gerçekleştiriliyor. Tüm binalarda güvenli yapı sisteminin yakalanması hayati önem taşır. Konteyner ev yapı statiği hesaplamaları bu özel sistemde tam entegrasyonla hazırlandığından en güvenli konut modelleri arasında yer alıyor.

Konteyner Ev Elektrik ve Su Tesisatı Projesi Nasıl Yapılıyor?

karmod

Karmod konteyner ev elektrik tesisatıyla beraber sıhhi ve atık su tesisat projeleri üretim dosyası hazırlığı kapsamında yapılıyor. Yukarıda tasarım ve statik hesaplamaların yapıldığı özel programdan bahsetmiştik. Elektrik ve su tesisat projeleri de tam güvenli olarak aynı ekranda kontrollü olarak hazırlanıyor. Onaylı proje modern bant üretiminde kalite kontrol süreçleriyle denetlenerek hatasız güvenli uygulamayla tamamlanıyor.

Konteyner Ev Yapım Aşaması Teknolojik Bantta Gerçekleştiriliyor

karmod

Karmod modern tesislerinde yeni nesil teknoloji kullanımıyla üretime alınan Konteyner evlerin imalat süreci özel bant hatlarında devam ediyor. Üretimin ilk aşamasında taşıyıcı çelik direklerle beraber alt ve üst metal şaseler hazırlanıyor. Metal akşamların üretimi tasarım projesinin hazırlandığı özel programa entegre çalışan bilgisayarlı teknolojik hatta gerçekleştiriliyor. Kaynaksız cıvata somunlu sisteme sahip şase ve taşıyıcı direkler bu hattan geçerek şekilleniyor. Şekillendirme, kesim ve cıvata delikleri açılan metaller boya için özel hatta alınıyor.

Konteyner Ev Otomotiv Boya Sisteminde Boyanıyor

Bant hattında şekillenen konteyner ev metal aksamları otomotiv sektöründe kullanılan boyama teknolojisiyle Karmod boyahanesinde özel fırın sistemiyle boyanıyor. Bu özel boya konteyner metal aksamını ilk günkü canlılığında uzun yıllar yıpranmadan kullanma kalitesi kazandırıyor.

Konteyner Ev Duvardan Çatıya Tamamıyla Sandviç Panel Sistemli

Karmod konteyner evin duvar ve çatı sisteminde sandviç paneller kullanılıyor. Sandviç paneller yüksek galvanizli özel boyalı paslanmaz metaller arasına EPS yalıtım malzemesi kullanılarak bant hattında hazırlanıyor. Duvar panel kalınlığı 50 mm, çatı panel kalınlığı 125 mm sandviç panel olarak üretilen Karmod konteyner ev yüksek enerji tasarrufu ile kazandıran sisteme sahip. Panel aralarında EPS malzeme yerine tam yanmazlıkta taş yünü yalıtım malzemesi de kullanılabilmektedir.

Çift Isı Camlı PVC Pencere Sistemi Konteyner Evlerde

Karmod konteyner evlerde birinci kalite çift camlı PVC pencere sistemi tercih edilmiştir. PVC profiller destek sacıyla desteklenmiş olup kanat açılımlarında kullanılan tam boy ispanyolet kilit sistemiyle toz, yağmur ve rüzgar geçişi engellenmiştir. Konteyner ev ana giriş kapısı tam kapama sağlayan sac panel kapı sistemine sahiptir. İç oda kapılarında ahşap panel kapı sistemi tercih edilmiştir.

Konteyner Ev Tamamıyla Modern Tesislerde Hazırlanıyor

karmod

Yeni nesil teknoloji kullanımıyla tamamıyla modern tesislerde üretilen konteyner ev kullanım yerinde ekstra inşa süreçlerine ihtiyaç duymuyor.

Konteyner ev yapım aşaması ilk olarak alt ve üst şaselerin hazırlanmasıyla başlıyor. Boyamadan montaj hattına alınan alt ve üst şase cıvata somunla birleştirilmeye başlıyor. Alt şase şekillenirken diğer hatta üst şase parçaları birleştiriliyor. Üst şase hazırlanırken 125 mm kalınlıktaki sandviç paneller geçmeli sistemli birleştiriliyor. Panel birleşim yerleri özel kenet makinesiyle tam olarak birleştirilerek Karmod konteyner evlere tam sızdırmazlık veren sistem kazandırılıyor.

Alt ve üst şasesi hazırlanan konteyner toplama bant hattına alınıyor. Alt şase köşelerine taşıyıcı direkler cıvata somunla montajlanıyor. Ardından vinçle alınan üst şase direklerle bağlantılanıyor.

Duvar sandviç panelleri dizilmesinden önce panellerin geleceği metal noktalarına özel EPDM conta sistemi uygulanıyor. Bu sistem konteyner yapıda oluşacak ısı kaçışlarını engelliyor. Duvar sandviç panelleri montajı esnasında pencereler de geçmeli sistemle montajlanmış oluyor. Konteynerin ana kapısı montajlanıyor. Kapı üzeri dış aydınlatma armatürü montajlanıyor.

İç duvarların montajı da aynı aşamada ilerlerken projeye göre elektrik tesisatı sıva üstü geçişlerle uygulanıyor. Mutfak ve tuvalet alanında sıhhi ve atık tesisat sistemleri yine projeye tam uygunlukta çekiliyor. Elektrik tesisatı uygulama sonrası akım testine tabi tutularak kalite aşamasında onaylanıyor. Atık ve sıhhi su tesisatlarının sızdırmazlık testleri yapılarak kalite kontrol aşamasından geçiriliyor.

Elektrik tesisatı içte kapı üzerinde bulunan sigorta kutusunda toplanırken ana akım bağlantı buatı evin arkasına çıkartılıyor. Temiz su tesisat girişi ile atık gider çıkışı boru ile yapı arkasına konumlandırılıyor.

Konteyner Eviniz Hazır, Nereye İsterseniz Oraya Sevkiyat

Duvardan çatıya, kapıdan pencereye, elektrikten su tesisatına kadar modern tesislerde kullanıma hazır üretilen konteyner ev hazır. Evinizi nerede kullanmak isterseniz altına düzgün bir zemin hazırlamanız yeterli. Eviniz vinçten indirilir indirilmez oturumunuza hazır. Tek yapmanız gereken elektriği, atık ve temiz su tesisatlarını ana şebekelere bağlatmanız.

Karmod Konteyner Evlerde Uzun Mutlu Bir Yaşam

Siz de üstün yapı güvenliği, enerji tasarruflu, konforlu ekonomik bir eve sahip olmak isterseniz Karmod konteyner evlerle mutlu bir yaşam sizi bekliyor. Karmod konteyner ev yeni nesil teknoloji kullanımıyla modern tesislerde üretiliyor. Kullanıma hazır konseptiyle inşa süreçlerini geride bırakıyor. Üretiminde en iyi kalitede yapı malzemeleri kullanılıyor. Sandviç panel duvar ve çatı sistemiyle enerji tasarrufuyla bütçelere kazandırıyor. Ferah iç mekanlarıyla konforu yaşatıyor. Tam deprem ve yangın güvenliğiyle ailelere huzur ve mutluluk veriyor. Yeni bir yaşam için şimdi dilediğiniz modelde konteyner evinizi sipariş verin uzun yıllar güvenle kullanın.

İlginizi Çekebilir: Konut Yatırım Tercihlerinde Çevre Ve Konumuna Dikkat

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*