Emlak ve Gayrimenkul Alırken Ödenmesi Gereken Vergiler

Kuşadası Emlak
Kuşadası Emlak

Emlak ya da gayrimenkul alımında ödenmesi gereken vergi ve harçlar hakkında bilgi vermek üzerine bu yazımızı hazırladık. Kuşadası Emlak Gayrimenkul olarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Örneğin turizm merkezlerimizden olan Kuşadası’nda bir konut almak istediniz ve Kuşadası Satılık Villa ilanlarına baktınız diyelim.

  • Konut Tutarı: Ev alımında en başta ödemeniz gereken en büyük masraf kalemidir.
  • Gayrimenkul Danışman Ücreti: Ev alma sürecinde sürece dahil olan gayrimenkul danışmanına, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği gereğince ödenmesi gereken hizmet bedel türüdür. Yönetmeliğe göre gayrimenkul danışmanının, hem ev sahibinden hem de alıcıdan olmak üzere ayrı ayrı yüzde 2 + KDV (yüzde 18) oranında hizmet bedeli talep etme hakkı vardır.
  • DASK: Ev alımızda tapu devri işlemi sırasında her yıl yenilenmek zorunluluğunda olan Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi istenmektedir.
  • Tapu Harç Bedeli: Ev alırken yapılan tapu masrafı ev satın alma sürecinde satış bedelinin yüzde 4’ü alıcı ve satıcıdan alınmak üzere Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ödenir.
  • Döner Sermaye Bedeli: Devletin her yıl ilgili kurumlarca belirlediği döner sermaye, tapu işlemleri sırasında ödenir.
  • Emlak Vergisi: Her ev sahibi, ev değeri üzerinden hesaplanan her yıl ödenmesi zorunlu Emlak Vergisi tutarına tabidir.
  • Abonelik Masrafları: Satın aldığınız evin elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerinden yararlanmak için ödenmesi gereken bir bedel türüdür.
  • Kredi Masrafları: Ev alımında ödemeniz gereken bütçeyi kendi ihtiyaçlarınızla karşılayamadığınız durumlarda kullanılan konut kredisi, aydan aya taksit şeklinde ödenmesi gereken bir bedel türüdür.

Tüm tüm vergileri ve harçları ödemek ve sadece bir yere bağlı kalmak istemiyorsanız, Kuşadası Günlük Kiralık Villa ilanlarına bakarak, muhteşem bir konut kiralamanız da mümkün!

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*