Türkiye’de Villa Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Villa Alirken Nelere Dikkat Edilmeli
Villa Alirken Nelere Dikkat Edilmeli

Eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çekmeyi başaran Türkiye, yurtdışında yaşayan ve Türkiye’ye yerleşmek ya da yatırım yapmak amacıyla villa almak isteyenlere pek çok alternatif sunuyor. Ancak daha önce böyle bir deneyime sahip olmayanların, Türkiye’de villa alırken dikkat etmeleri gereken bazı hususlar mevcut. Daha rahat ve konforlu bir yaşam ya da daha kazançlı bir yatırım için, Türkiye’de villa almadan önce aşağıdaki hususları mutlaka göz önünde bulundurun. 

Villa Alma Amacınızı Sorgulayın

 Türkiye’de villa almayı düşünüyorsanız, öncelikle bunu ne için yaptığınıza karar vermelisiniz. Almayı düşündüğünüz villayı;

  • Tamamen yerleşmek ve Türkiye’de yaşamak,
  • Kiraya vererek ve değer artışından yararlanarak kazanç sağlamak,
  • Yılın belli bir döneminde tatil için kalmak, kalan döneminde de kiraya vererek gelir elde etmek,
  • Yılın belirli bir döneminde, özellikle de yaz aylarında tatil yapmak ve geriye kalan dönemde de kapalı tutmak gibi amaçlar doğrultusunda alabilirsiniz. Elbette daha farklı amaçlarınız da olabilir. Villa alma amacınızı belirlemiş olmanız, hangi villayı alacağınız konusunda daha kolay karar vermenize yardımcı olur. Örneğin; eğer yatırım amaçlı bir ev almayı düşünüyorsanız, değerli ve hızla değer kazanan lokasyonları tercih etmeniz gerekir. Ancak yaşamak için daha sakin bir yer arıyorsanız, ekonomik değeri düşük olsa da doğasıyla büyüleyen yerleri seçebilirsiniz.

Semt ve Bölge İncelemesi Yapın

 Türkiye’de villa almadan önce mutlaka semt ve bölge incelemesi yapmayı da unutmamalısınız. Türkiye coğrafi olarak yedi bölgeye ayrılır ve her bölgenin kendine göre farklı özellikleri bulunur. Ayrıca şehirler de semtlerden oluşur ve her semt farklı bir yönüyle ön plana çıkar. Ege ve Akdeniz bölgesinde yer alan semtlerin büyük bir kısmı, turistik belde niteliği taşır. Semt ve bölge seçimi ile villa alma amacı arasında güçlü bir bağ bulunur. Bu yüzden de villa alma amacınıza karar verdikten sonra, amacınıza uygun villaları hangi bölge ve semtte bulabileceğinizi araştırmalısınız.

Villanın Fiziki Özelliklerini İnceleyin

 Türkiye’de villa satın almayı düşünenler için alternatifler oldukça fazla. Özellikle turistik bölge ve semtlerde bulunan villaların sayısı binlerle ifade edilebilir. Ancak alınan villanın beklentilerinizi karşılayabilmesi için, fiziki özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Yeni yapılmış ya da yapılmakta olan bir villa, size uzun kullanım ömrü sunar. Üstelik yeni olduğu için değer kaybı yaşamaz ve bölgesine göre daha hızlı değer kazanabilir. Eskimiş villalar ise değer kaybetmelerinin yanı sıra tadilat gibi ek masraflarla sizi yorabilir. Üstelik tadilat işlemlerinin yapılması, zaman yönünden de size dezavantaj yaratır. Villanın kat sayısı, depreme dayanıklılığı, malzeme kalitesi, eşyalı ya da eşyasız oluşu gibi noktalara da dikkat ederek villa seçimi yapmalısınız.

Profesyonel Bir Destek Alın

 Eğer daha önce Türkiye’den villa alma deneyimi yaşamadıysanız ya da bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz, yukarıda yazılan maddeler sizin için çok da anlam ifade etmeyebilir. Türkçe bilmiyorsanız, internetten ulaşabileceğiniz ve çeviri programları ile anlamaya çalışacağınız bilgiler de sizi yanıltabilir. Üstelik internet ortamında bulunan kötü niyetli kişilerin hedefi olabilir, maddi kayba uğrayabilirsiniz. Tüm bu problemleri yaşamadan Türkiye’de villa sahibi olmak için, profesyonel destek alma yoluna gidebilirsiniz. Villa for Sale in Turkey sizlere gereksinim duyduğunuz hizmeti, deneyimli ekibi ile sunuyor. www.villasaleinturkey.com adresini ziyaret edebilerek Türkiye’nin farklı lokasyonlarında bulunan villaları inceleyebilir, amacınıza en uygun villayı profesyonel destek ile sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*