RUSLAR BODRUM’A AKIN ETTİ

BODRUM
BODRUM

Türkiye’nin başarılı bir turizm sezonuna imza attığını belirten BODER Genel Sekreteri ve Bodrum Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin,2023 yılında da bu trendin devam edeceğini söyledi.

Özellikle Rusya ve merkez Avrupa ülkelerinin İstanbul, Antalya ve Bodruma olan taleplerinin arttığını dile getiren Girgin, Türkiye’nin sektörde önemli birde stinasyon olarak büyümeyi sürdürdüğünü kaydetti.

Yaz sezonunun ardından kış sezonu için de yabancı turistin ülkemize ilgi gösterdiğini hatırlatan Yiğit Girgin, “Başarılı bir yaz sezonunu geride bıraktık. Kış aylarında da yurtdışından talep görmeye devam ediyoruz. Yapılan çalışmalar sonucunda pandemi sonrası toparlanmanın etkilerini olumlu olarak hissediyoruz. Sektör adına sevindirici bir durum. Hala İstanbul, Antalya bölgeleri için kuvvetli bir sezon yaşanıyor. Bodrumda doluluk oranları Kasım itibarıyla yavaşlasada, gerek sağlık, gerek spor turizmi özelinde taleplerin devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

RUSLARIN BODRUM’A İLGİSİ ARTTI

Bodrum’a olan Rus turist talebinin bir önceki yıla göre yüzde 74 gibi bir oranla yükseldiğine dikkat çeken Girgin, şu bilgileri verdi: “Türkiye, Rusya’nın favori ülkelerinin başında geliyor. Antalya onların ikinci evi gibi. Antalya’ya yönelik bu talep artışı Bodrum gibi diğer turizm kentlerini de olumlu etkiliyor. Bodrumdaki Rus turist sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 74 artış göstererek 160 -170 bin seviyesine yükseldi. Bodrum’a yönelik yatırımlar artıyor. Bodrum lüks ve butik segment te adını duyurdu. Bodrum Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin kısıtlamalarının kalkması, yapılan tanıtımlar sonucu Bodrum’a olan yurtdışı talepleri artış eğiliminde. 2022’yi pandemi öncesi ve sonraki süreç olarak değerlendirmemek lazım. O zamandan bu yana yeni otel yatırımları yapıldı; tesis ve yatak sayısı da arttı. 2023 yılında da merkez Avrupa ve Rus pazarındaki bu talep artışı devam edecektir”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*