SİLTAŞ ”Şehirlerimizin Güvenilir Ve Sürdürülebilir Konutlara İhtiyacı Var”

SILTAS
SILTAS

Bulunduğu bölgeye değer katan yapılar üretme misyonuyla yol alan Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Şehirlerin yenilikçi ve sürdürülebilir binalarla yeniden şekillenebileceğini vurgulayan Özdemir, binaların planlanmasında ise Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğu gerçeğinin unutulmaması ve kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Şehirlerin nüfusu gün geçtikçe artıyor. Bu anlamda özellikle büyük şehirlerin sürdürülebilir ve planlı bir biçimde büyüyebilmesi adına inşaat sektörünün çok büyük bir sorumluluğu bulunuyor. Kente değer katan yapılar inşa etmeye odaklanan Siltaş Yapı, yaşanılabilir bir toplum için şehirciliğe verilen önemin artması gerektiğine vurgu yapıyor.

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, “Şehirlerimiz güvenle yükselen binalarla var oluyor, büyüyor ve gelişiyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşanan sorunların pek çoğu kontrolsüz şehirleşme sonucu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla şehir planlamasının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerekiyor. Bu anlamda biz inşaat profesyonellerine çok büyük bir görev düşüyor. Özellikle İstanbul gibi ülkenin en kalabalık şehrinde faaliyet gösteren şirketlerin projelerini daha kapsamlı ve ince detaylarla ele almaları gerekiyor.

Hayata geçirilen projelerin bulunduğu sokağın, mahallenin genel atmosferine uyum sağlaması, varlığıyla bölgeye artı değer katması, çözüm odaklı yaklaşımlar sunması, çevreci bir anlayışla yükselmesi ve sonuç olarak yalnızca konut sahiplerini değil bölge halkını da mutlu etmesi çok önemli. Yeşil alanı bol, enerji ve su verimliliği sağlayan, çevre dostu projeler geleceğin kentleri açısından büyük önem taşıyor. Tüm projeler bu anlayışla hayata geçtiğinde, proje öncesi verilen vaatler gerçeğe dönüştüğünde çok daha mutlu şehirlerden bahsedebileceğiz.” dedi.

Şehirler deprem gerçeğine kentsel dönüşümle hazırlanmalı

Sürdürülebilir şehirler için deprem gerçeğine hazır olunması gerektiğine dikkat çeken Murat Özdemir, “Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi deprem ülkemizin ne yazık ki önemli bir gerçeği. Ülkemizin yüzölçümünün yüzde 92’si, nüfusunun yüzde 95’i deprem kuşağında bulunuyor. Olası bir deprem anında can ve mal güvenliğini sağlamak için tek çare binaların depreme karşı güvenli olması.

Şehirlerin bu anlamda en önemli gücü her fırsatta tekrar tekrar söylediğimiz gibi kentsel dönüşüm. Topyekûn bir kentsel sönüşüm seferberliğinin başlaması, yeni projelerin Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak, kaliteli mühendislik hizmeti altında, ileri teknoloji malzemelerle tasarlanması ve mevcut güvensiz yapıların da bu çerçevede yenilenmesi şart. Siltaş Yapı olarak bu bakış açısıyla şu an Pendik’in en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. Şehirlerin güvenli, yenilikçi ve sürdürülebilir binalarla yeniden şekillenebileceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Planlı şehirleşmeye katkı sağlıyoruz”

Siltaş Yapı olarak kuruldukları günden bu yana projelerini bütüncül bir bakış açısıyla hayata geçirdiklerini belirten Özdemir sözlerine şöyle son verdi: “Bizim misyonumuz hep ‘Kente değer katan yapılar’ inşa etmek oldu ve kendimizi bu amacı gerçekleştirmeye adadık. Arsa geliştirme, projelendirme, üretim, teslim ve satış sonrası hizmetlere kadar her alanda çok sağlam adımlarla ilerleyen bir şirketiz. Projelerimizde planladığımız her unsuru, en ince ayrıntısına kadar tasarlayıp eksiksiz olarak zamanında yerine getiriyoruz. Proje geliştirdiğimiz bölgeleri derinlemesine analiz ediyoruz. Hedef kitlemizin ve bölgenin ihtiyaç ve taleplerine uygun projeler üretiyoruz. İleri inşaat teknolojisi ile kaliteli yapılar inşa ediyoruz. Bu sayede hem ev sahiplerini hem de bölgeyi memnun ediyor, planlı şehirleşmeye katkı sağlıyoruz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*