Alternatifbank Güncel Konut Kredisi

Alternatifbank Güncel Konut Kredisi
Alternatifbank Güncel Konut Kredisi

Alternatifbank Güncel Konut Kredisi ev sahibi olmak isteyen kişileri hayalleri ile kavuşturuyor. Alternatifbank Güncel Konut Kredisi sayesinde yeni bir ev almak için bütçenizi zorlamak zorunda değilsiniz. Alternatifbank Güncel Konut Kredisi Ödeme gücünüze göre, ister artan, ister azalan isterseniz de sabit taksit miktarlarıyla ödeme yapabilirsiniz. Eğer artık kiracı olmak istemiyorum, kendi evimde kira ödeme derdi olmadan yaşamak istiyorum diyorsanız, Alternatifbank konut kredisi tam da aradığınız fırsat.

Alternatifbank’tan konut kredisi özellikleri

Kredi yalnızca TL cinsinden kullanılabilir. Kredi vadesi en az 3 ay en fazla 120 ay olabilir. KKDF ve BSMV bedeli alınmaz. Hayat sigortası kredi teminatı için yapılmak zorundadır. Sigorta tutarı hesaplanırken, kişinin cinsiyeti, yaşı ve toplam kredi tutarı baz alınır. Başvuru sırasında istenilen evrakların beyan edilmesi zorunludur.

Alternatifbank’tan konut kredisi başvurusunda gereken belgeler

Kimlik belgesi, pasaport ya da ehliyet, Adres teyit eden belge, Başvuru formu, Krediye konu olan gayrimenkulün tapusu, Çalışma durumuna göre gelir belgesi (Emekliler için emekli aylığı, ücretli çalışanlar için maaş bordrosu gibi.),
Varsa ek gelir belgesi.

Alternatifbank’tan konut kredisi faiz oranı 3 ile 120 ay vadede sabit tutulmuş olup, yüzde 1,81 olarak hesaplanmıştır. Kredi faiz oranı dönemsel bazda değişiklik gösterebilir. Faiz oranının içine vergiler dahil edilmiştir. Faiz oranına ek olarak, aşağıdaki bedellerin ödenmesi gerekir:

Kredi bedelinin binde 5 oranında kredi tahsis ücreti,
500 TL ipotek tesis ücreti,
690 TL ekspertiz ücreti,
Hayat sigortası bedeli (Sigorta için başvuruda bulunan kişi özelinde hesaplanacaktır).

Alternatifbank’tan konut kredisi örnek ödeme planı 100 bin TL değerinde kredi için 15 ay vade ile hesaplanmıştır. Buna göre:

Aylık taksit tutarı 7 bin 672 TL, Faiz oranı yüzde 1,81, Toplam geri ödeme 115 bin TL, Hayat sigortası 100 TL,
Kredi tahsis ücreti 500 TL, Ekspertiz ücreti 690 TL, İpotek ücreti 400 TL, Yıllık maliyet oran yüzde 23,94 olacaktır.
Hayat sigortası bedeli, 1 yıl vade ve 35 yaşındaki bir erkek bireye göre hesaplanmıştır. Sizin sigorta bedeliniz yaşınız, cinsiyetiniz, kredi vadesi, kredi tutarı gibi etkenlere göre değişiklik gösterecektir.

Alternatifbank’tan konut kredisi işlem ücretleri

Konut kredisi tahsis ücreti toplam kredi bedelinin binde 5’i,
Ekspertiz ücreti asgari 690 ve azami 1500 TL,
Taşınır taşınmaz rehin tesis ücreti asgari 500 TL ve azami 800 TL,
1 yıllık DASK sigortası 100 TL,
1 yıllık konut sigortası 180 TL,
Konut kredisini erken kapatma bedeli azami % 2,
Yeniden finansman yaptırma % 2.

Konut sigortası bedeli, evin metre karesine, evin bulunduğu bölgeye, konut bedeline göre değişiklik gösterir.
DASK da aynı şekilde. Ekspertiz bedeli metre kare baz alınarak hesaplanır.

Alternatifbank konut kredisinden faydalanacak kişiler

18 yaşından büyük,
Bankaya sabit ve düzenli gelir gösterebilecek,
Borcu bulunmayan,
Kredi sicili temiz,
Adı kara listede olmayan,
Kredi notu iyi aralıkta yer alan,
Bankaya gerekli görülmesi halinde ek teminat gösterebilen.

Alternatifbank konut kredisinden faydalanacak kişilerin kredi notu istenilen aralıkta yer almalıdır. Kredi notu sınıflandırmasını incelediğimiz zaman karşımıza 5 farklı kategori ortaya çıkar. Bu kategoriler kişilerin kredi verilmesi açısından ne kadar risk taşıdığını gösterdiğinden önemlidir. Bu sınıflandırmaya göre:

1700 ile 1900 arası kredi notu çok iyidir ve kredi kullanma ihtimali çok yüksektir. Bu kişiler kredi çekerken problem yaşamazlar.
1500 ile 1699 arası kredi notu iyidir ve kredi kullanma ihtimalleri yüksektir. Genellikle bankalarda kredi kullanma konusunda sorun olmaz.
1100 ile 1499 arası kredi notu az risklidir ve bu kişilerin kredi kullanma ihtimalleri gösterecekleri gelire bağlıdır. Geliri yüksek olan kişiler bir ihtimal kredi kullanabilirler.
700 ile 1099 arası kredi notu orta risklidir ve bu kişilerin kredi kullanma ihtimalleri düşüktür. Bu kişiler bankaya gayrimenkul ipoteği, kefil ya da buna benzer ek teminat göstererek kredi çekebilirler.
0 ile 699 arası kredi konu en riskli olan gruptur ve bu kişilerin kredi çekme olasılığı oldukça düşüktür. Bu kişilerin kredi çekmesi genellikle mümkün olmaz. Bu nedenle kredi notunu yükselttikten sonra başvuru yapmak gerekir.

Alternatifbank konut kredisi zorunlu konut sigortası sayesinde konutunuzun başına gelebilecek olumsuz durumlara karşı kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Konut sigortası kapsamına giren ana teminatlar şu şekilde sıralanabilir:

Araç çarpması: Konuta çarpan aracın verdiği hasarlar güvence altına alınır.
Dahili su: Su sızması, tesisat patlaması, su donması ve buna benzer zararlarda hasar güvence altına alınır.
Yangın,
Enkaz kaldırma: Herhangi bir nedenden dolayı oluşan yıkıntının kaldırılması masraflarını karşılar.
Grev, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler sonucu meydana gelen hasarları karşılar,
Cam kırılması: Yalnızca sabit ve dik duran camların kırılmasını güvence altına alır.

Alternatifbank konut kredisi zorunlu DASK sayesinde herhangi bir doğal afet olma ihtimaline karşı zararlar sigorta tarafından karşılanacaktır. Türkiye’nin deprem kuşağında yer alan bir ülke olması nedeniyle bu sigortanın önemi artmaktadır. DASK açılımı Doğal Afet Sigortaları Kurumu’dur. Kurum 7 kişilik bir heyet tarafından yönetilmektedir. Marmara Bölgesi’nde meydana gelen 17 Ağustos 1999 tarihli deprem sonrasında DASK zorunlu tutulmuştur.

Alternatifbank konut kredisi zorunlu DASK kapsamı 

Sigortalanmış konutun civarında bulunan dere, çay, nehir sularının vereceği zarar karşılanır.
Deprem sonrası oluşan hasarlar karşılanır.
Yer kayması sonrasında ya da toprak çökmesi nedeniyle oluşan hasarlar güvence altına alınmış olur.
Fırtına yüzünde eşyalar gidebilir ya da fırtınadan sürüklenen cisimler konuta zarar verebilir. Bu zararlar sigorta kapsamında değerlendirilmektedir.
Yoğun yağış dönemlerinde, kar ağırlığı çatıda zarar gelmesine neden olabilir. Bina içinde ve çatıda kar ağırlığı nedeniyle meydana gelen hasarlar doğal afet sigortası kapsamındadır.
Yanardağ püskürmesi nedeniyle binada ve bina içinde meydana gelen zararlar sigorta kapsamında değerlendirilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*