Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde konuştu

Erdogan
Erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine video konferansla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

-14 Mart Tıp Bayramı’nın ülkemiz milletimiz ve sağlık çalışanlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağlık çalışanlarımıza emekleri gayretleri fedakarlıkları için ülkem ve milletim adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

-Görevi başında vefat edenler başta olmak üzere dar-ı bekaya uğurladığımız tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

-İnsanlık olarak son bir asırdır en ciddi sağlık felaketlerinden birini yaşıyoruz.

-Şimdiye kadar dünya genelinde 2.650,000 kişinin hayatına mal olan koronavirüs salgını küresel bir tehdit olmayı sürdürüyor.

-Sağlığa ve sağlık altyapısına yapılan yatırımın ne kadar önemli ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne sermiştir.

-Hamdolsun ülkemizde insanların ambulansların bulamadığı hastane kapılarından geri çevrildiği yaşlı bakım evlerinde ilgisizlikten öldüğü vahim görüntülerin hiçbirine meydan verilmedi.

-Sizlerin yükünü hafifletmek için yüksek kapasiteli hastanelerinin de olduğu 25 sağlık tesisi ile 11 ek hizmet binasını hizmete açtık en riskli gruplardan başladığımız aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız.

-Şüphesiz bu başarıda en büyük pay gece gündüz demeden insanımızı sağlığına kavuşturmak için koşturan sağlık çalışanlarımıza aittir.

-Bu fedakarlığını asla unutmayacaktır. Tüm dünyayı derinden sarsan salgına karşı son 1 yıldır yürüttüğümüz mücadele başarıyla sonuçlandırmakta kararlıyız. Rehavete kapılmadan tamam diyerek sembolleştirme dinimiz temizlik maske mesafe kurallarına uyarak sürdüreceğiz.

-Tüm vatandaşlarımızı tedbirlere riayet ederek sağlık çalışanlarımıza destek olmaya çağırıyorum. Sözlerime son verirken sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Bayramını tekrar tebrik ediyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*