İpotekli Satışlarda Patlama!

İpotekli Satışlarda Patlama
İpotekli Satışlarda Patlama

TÜİK verilerine göre Türkiye’de konut satışları 2019 ayında yılın önceki ayına göre yüzde 2’5 oranında azaldı. Aynı dilim içinde ipotekli konut satışları ise %525,1 oranında arttı.

Türkiye’de ekonominin ne durumda olduğunu açıkça ortaya koyan rakamlar herkesi tedirgin etmeye yetti.

Rakamları değerlendiren vatandaşlar, Hükümetin dış politikasıyla birlikte başlayan inişin tüm hızıyla sürdüğüne işaret ederek yaşanan karamsarlığı ortaya koydular.

İnşaat sektörünün Türkiye’de ekonomiye yön veren alanlardan biri olduğunun altını çizen vatandaşlar, “Rakamlar gösteriyor ki Türkiye her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor. Allah bizi beterinden korusun” dediler.

Rakamlara yansıyan gidişatı değerlendiren inşat sektör temsilcileri ise Hatay ili genelinde Ekim ayında 2 bin 295 adet konutun satıldığını hatırlatarak, “Ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Ancak ne zamana kadar direnebiliriz biz de bilmiyoruz” dediler.

Hatay’da ekim ayı rakamları böyle iken Türkiye genelinde ise 142 810 konut satıldı. Konut satışlarında, İstanbul 24 451 konut satışı ve %17,1 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 978 konut satışı ve %9,8 pay ile Ankara, 9 012 konut satışı ve %6,3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 13 konut ile Hakkâri, 24 konut ile Ardahan ve 93 konut ile Bayburt oldu.

İpotekli konut satışları ise 2019 Ekim ayında 50 411 olarak gerçekleşti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*