Evin tamamı için kredi veren bankalar hangileridir?

Evin tamamı için kredi
Evin tamamı için kredi

Bankalar konut kredisi başvurusunda bulunulan evin %75’i değerinde finansman sağlamaktadır. Bu bağlamda vatandaşların evin değerinin %25’i kadar paraya sahip olmaları gerekmektedir. Önek vermek gerekirse 100.000 TL değerindeki bir ev için kredi çekileceğinde banka 75.000 TL’ye kadar kredi vermektedir.

Evin Tamamına Kredi Veren Bankalar

Garanti Bankası Akbank, Yapı Kredi Bankası, Denizban,k QBN Finansbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Garanti Bankası

Evin Tamamına Kredi Nasıl Alınır?

Garanti bankası üzerinden evlerin tüm değerleri için kredi verilmektedir. Bu krediden faydalanabilmek için evlerin ipotek edilmesi gerekli olmaktadır. Garanti Bankası ev kredisi için 240 ay vadeli şekilde verilmektedir.

Akbank: Evin tümü için verilen krediler 20 sene vade ile ödenmektedir.

Yapı kredi üzerinden evlerin ipotek olarak gösterilmesi halinde tüm bedel için kredi verilebilmektedir. Eğer ipotek gösterilmezse evin bedelinin %80 seviyesine kadar kredi verilebilmektedir.

Denizbank kapsamında evin tüm değeri için kredi alınabilmesi için alınacak olan evin ipotek gösterilmesi gerekli olmaktadır.

QNB Finansbank üzerinden evin tüm değeri için kredi alınabilmesi için evin tümünün ipotek ettirilmesi gerekmektedir. Evin değeri ekspertiz aracılığı ile belirlenir ve ipotek de bu değer üzerinden oluşturulur.

Ziraat Bankası bünyesinde satın alınmak istenen konutların tüm değerinde kredi çekilebilmesi için evlerin ipotek ettirilmesi gerekmektedir. Ziraat Bankası en düşük konut kredisi faiz oranlarını kullanan banka olarak karşımıza çıkmaktadır.

Halkbank evin tümüne kredi imkanın yararlanabilmek için satın alınan evin ipotek edilmesi gerekmektedir. Evin değerinin tespit edilmesi ardından ipotek işlemi ile beraber evin tümü için kredi verilmektedir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*