
‘İnovasyona Yolculuk’ hedefinin merkezinde yer alan ve akıllı ve çevre dostu özellikleriyle ‘Fabrikadan Daha Fazlası’ olarak tanımlanan TOGG Gemlik Tesisi üst yapı inşaatını Yapı Merkezi gerçekleştirecek.
TOGG Yönetim Kurulu tarafından 16 şirket arasından oluşturulan İnşaat Komitesi tarafından değerlendirilen Yapı Merkezi, teknik ve teknolojik yetkinlikleri, finansal kapasitesi ve ticari yaklaşımının yanı sıra güçlü TOGG Gemlik Tesisi uygulayacak şirket olarak seçildi.
Yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan üst yapı çalışmalarının ardından TOGG Tesisi’nde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022’nin son çeyreğinde ilk seri arabaların üretim hattından çıkacağı düşünülüyor. 2022 yılında işe alımlara başlanacak olan TOGG Gemlik Tesisi, üretim kapasitesi yılda 175.000 adede ulaştığında toplam 4.300 kişiye istihdam sağlayacak.
TOGG GEMLİK TESİSİ: AKILLI VE ÇEVRE DOSTU – AYNI ÇATI ALTINDA
Nesnelerin İnterneti (IoT), veri toplama ve analiz ile üretkenliği artırır
- Gerçek zamanlı verilerle değer üreten akıllı bir üretim ağına sahiptir
- Gelişmiş kamera ve sensörlerle üretim hatlarındaki hataları tahmin eder ve / veya önler
- İşbirliğine dayalı robot uygulamaları ve giyilebilir teknolojilerle ergonomiyi artırır
ÇEVRE DOSTU – AVRUPA’NIN EN TEMİZ TESİSİ;
- 5 g / m2’den az “uçucu organik bileşikler” emisyonları; Türkiye’deki yasal sınırın 1 / 9’una, Avrupa’daki yasal sınırların 1 / 7’sine eşdeğerdir.
- Kısa döngüsü ile; % 30 daha düşük CO2 emisyonu ve karbon ayak izi.
- Üretime ilave olarak; tasarım, araştırma ve geliştirme, prototip ve test, strateji ve yönetim merkezleri bir araya getirilecek: Müşterilerin sadece araçlarını teslim almak için değil, TOGG teknolojilerini yakından görmek ve onlarla keyifli vakit geçirmek için ziyaret edecekleri bir deneyim merkezi aileler.
RAKAMLARLA TOGG TESİSİ
- TOGG Gemlik Tesisi’nin üst yapı çalışmalarına Yapı Merkezi tarafından 2021 Ocak ayında başlanacak.
- Tesis 1,2 milyon metrekare alan üzerine kurulacak ve tam kapasiteye ulaştığında 230.000 metrekare kapalı alana sahip olacak.
- 2022’nin son çeyreğinde ilk seri araçlar üretim bandından çıkacak.
- 175.000 / yıl kapasiteye ulaşıldığında 4.300 kişi istihdam edilecek.
- TOGG Tesisi’nde çalışanların en az% 30’u kadın olacak.
- Üretimin başlangıcında yerelleşme% 51 olacaktır.
- 2025 yılında yerelleştirme oranı% 68’e ulaşacak.
- 2030 yılına kadar üretim tesisinden 1 milyon TOGG arabası çıkıyor.
TOGG hakkında
Türkiye’nin fikri mülkiyet hakları TOGG, Türkiye’nin en büyük perakendecisi Anadolu Grubu tarafından küresel ölçekte rekabet edecek bir mobilite markası yaratmak amacıyla 25 Haziran 2018 tarihinde kuruldu; En büyük ticari araç üreticilerinden BMC; Kurucusu Türkiye’nin otomotiv öncüsü olan Kök Grup; Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketi Turkcell; Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük televizyon üreticisi Zorlu; ve ülkedeki en büyük kar amacı gütmeyen kuruluş olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB).
Üretimi devam eden Gemlik tesislerinde ilk ürün olan elektrikli C-SUV araçtan 2022 yılının üçüncü çeyreğinde üretimini gerçekleştirecek olan firma, C-Sedan ve C-Hatchback, B-SUV üretecek, ve 2030’a kadar hepsi doğuştan elektrik olan C-MPV.
TOGG, 1,2 milyon m2 açık, 230 bin m2 kapalı alana sahip tesislerinde yılda 175 bin araç üretme kapasitesine sahip olacak. Akıllı ve bağlantılı otomobiller etrafında oluşturacağı ekosistem içerisinde yeni teknolojiler, hizmetler, kullanıcı deneyimleri ve yeni iş modelleri geliştirecek olan şirket, 2030 yılına kadar 1 milyonluk üretime ulaşmayı
hedefliyor.
Yapı Merkezi Hakkında
1965 yılında kurulan Yapı Merkezi, uluslararası arenada önemli projelere imza atmış bir Türk inşaat şirketi olarak ulaşım, altyapı ve genel taahhüt alanlarında dünya lideri olmuştur. 2020 sonu itibarı ile 3 kıtada 3.700 kilometre demiryolu ve 58 raylı sistem projesini başarıyla tamamlayarak dünyada günde 3,5 milyondan fazla yolcunun güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamaktadır.
Yapı Merkezi, Asya ile Avrupa’yı deniz tabanı altında bir karayolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli Projesi’ni 2016 yılında tamamlamıştır. Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişimi, 2017 yılında dünyanın en uzun açıklıklı (2,023 m) asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazandı.
Yapı Merkezi’nin ayrıca Tanzanya, Etiyopya, Senegal, Cezayir, Fas ve Sudan gibi diğer Afrika ülkelerinde de devam eden ve tamamlanan nakliye projeleri bulunmaktadır.
Yapı Merkezi, 19.000’i aşkın çalışanı ile aranan ve güvenilen bir “dünya markası” olma özelliğini güçlendirmeyi, Türkiye ve dünya bayındırlık tarihindeki seçkin konumunu sürdürmeyi hedeflemektedir. Engineering News-Record-ENR tarafından belirlenen TOP 250 Uluslararası Müteahhitler Listesi’nde 2020 yılında 78. sırada yer alan Yapı Merkezi, Raylı Sistemler-Toplu Taşıma Listesinde de 10. sırada yer aldı.
2020 Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde Yapı Merkezi, “Kelebeğin Dönüşüm Yolculuğu” projesiyle ödüle layık görülmüş, Avrupa’daki “En Değerli İK Ekibi” kategorisinde Altın Ödül ve “Bronz Stevie Ödülü” nü kazanmıştır.