İzmir Urla’da Kupon Arazi Satışı

izmir urlay
izmir urlay

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Urla İçmeler’de en değerli arazilerden biri olan 115 bin m2 büyüklüğündeki alanı satma kararı aldı.

Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Burası kupon bir arazi. Mülkiyeti bizde değil. En değerli yerlerden birisi” dedi.

İzmir Urla’da Kupon Arazi Satışı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye genelinde hazineye ait arsa ve arazilerle ilgili satış kararı aldı.

Bu kapsamda, satış listesine Torbalı Yazıbaşı’ndaki bir yer ile birlikte Urla’nın İçmeler Bölgesi’nde bulunan 115 bin m2 büyüklüğe sahip yola sıfır bir arazide girdi. Farklı büyüklükte 5 parselden oluşan geniş arazi Çeşme-Urla Otobanı’nın İçmeler Mevkii’sinde yer alıyor. Karaburun-Çeşme ve Urla’nın yollarının kesişim güzergahında bulunan arazinin karşısında mülkiyeti yıllarca İzmir İl Özel İdaresi’nde bulunan Durtur Tesisleri de yer alıyor. Hükümetin, roman vatandaşlara ücretsiz konut tahsisi projesinde değerlendirilen yere de yakın olan 115 bin m2 arazinin sadece geçici teminat bedeli 1,5 milyon TL olarak belirlendi.

Açık arttırma usulü yapılacak satış tarihi ise 9 Eylül tarihi olarak belirlendi.

Arazinin mülkiyetinin Urla Belediyesi’nde olmadığını belirten Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Burası kupon bir arazi. Çok da değerli bir yer. Daha önceden şifalı denilen bir su vardı. Herkes buraya gidiyordu. Sağlıksız diye suyu kapattılar. Bölgeye kimse gitmiyor. Şimdi de satış kararı aldılar. Burası imara açılıp ihaleyle birilerine satılacaktır” dedi. Başkan Oğuz, belediye olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*