TOKİ Sosyal konutları için başvuru Başvuru şartları nelerdir ve nasıl yapılır?

toki sosyal konutları
toki sosyal konutları

Türkiye’de bir çok ilde yapılan projeleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) birçok vatandaşlara ev sahibi olma şansı veriyor.TOKİ sayesinde ev sahibi olamayan orta ve alt gelirli vatandaşlar kolay ödeme yöntemleri ile ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. TOKİ tarafından çokça duyduğumuz konulardan birisi de Sosyal Konut uygulamasıdır. Sosyal Konut uygulaması sayesinde birçok vatandaş ev sahibi olabilmektedir.

Sosyal konut uygulaması nedir?

Sosyal Konut Uygulamasır, ülkemizde ev sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için yapılan daire ve sitelerden oluşan projelerdir. Bu projelerin sonucunda yapılan site ve dairelerdeki evlerin ödemeleri de her bütçeye uygun olarak yapılmaktadır. Bu sayede devlet, vatandaşın ev sahibi olmasına katkı sağlamaktadır. Sosyal konut uygulaması sayesinde hem herkes ev sahibi olma şansı yakalıyor hem de moden konutlar ve kentsel dönüşümler meydana gelmektedir.

Sosyal Konutlara  Başvurular nasıl yapılıyor?

Türkiye’nin hemen hemen her ilinde faaliyetlerini sürdüren TOKİ, Sosyal Konut Projeleriyle herkesin ev sahibi olabilmesi için kolaylıklar sağlamaktadır. Moden binalar ve kolay ödeme şekilleriyle her bütçeye uygun ayarlanabilmektedir. Bu projeye başvurabilmek için de suiistimallerin önüne geçebilmek için bazı şartlar bulunuyor. İşte bu şartlar;

  • Projenin gerçekleştiği ilde/ilçede en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,
  • Daha önce TOKİ kapsamında konut satın almamış olmak,
  • Tapuda kendisine veya çocuklarına ait kat irtifakı ya da mülkiyeti bulunmamak,
  • Hane gelirinin aylık olarak en fazla 4.500 ₺ olması,
  • Hane adına sadece bir kişinin başvuru yapması.

TOKİ tarafından yapılan bu projelere bu şartları sağlayan vatandaşlar kayıt yaptırmaktadır.

Kayıtlar, TOKİ resmi intenet sitesinden yapılmaktadır

TOKİ Ödeme Avantajları TOKİ Sosyal Konut Projeleri kapsamında her bütçeye göre 2+1 ve 3+1 evler bulunmaktadır. Bu projeye kayıt yaptıranlar %11-25 arası peşinat ile 120-180 ay vade avantajları ile ev sahibi olabilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*