Ev almak için kredi çekmek mi, birikim yapmak mı daha mantıklı?

Ev almak
Ev almak

Ev almak isteyen birçok vatandaşın aklındaki en öncelikli sorulardan biri, “faizli kredi çekmek mi yoksa birikim yapmak mı?” sorusu oluyor. Peki, hangisi daha mantıklı?

Ev satın almak, günümüz şartlarında her aile bütçesi açısından önemli bir ekonomik yük getirmektedir. Yani ev satın almaya karar vermek de satın almak kadar zor. Öte yandan her ay yüklüce ödenen ev kiraları ise, aile bütçesinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu nedenle çoğu insan ekonomik durumlarını daha da zorlayarak, kiradan kurtulmak amacıyla ev satın almaya çalışıyor. Tabi kararı verme aşamasında da, satın alma konusunda da önemli tercihler yapması gerekiyor. Evi, ne şekilde ve nasıl bir finans desteğiyle ve ne kadar süre de almak istediği gibi sorulara yanıt vermesi gerekiyor.

Aslında doğru olan öncelikle kafanızda ev almak istiyorum fikrini netleştirmiş olmanız. İhtiyaçlarınıza uygun nasıl ve nerede bir ev bulmanız gerektiği önemli konulardan biri. Ardından almayı düşündüğünüz evin, oturum amaçlı mı, yoksa yatırım amaçlı mı olacağı. Çünkü, bu iki seçenek bir birinden oldukça farklı önem sırasına sahip. Eğer hemen oturmayı düşündüğünüz bir ev satın alacaksanız, bir çok açıdan avantajlı ve ödeme kolaylığı olan bir konut tercih etmelisiniz.

Mesela, ev almanın kolay yolları veya kira öder gibi ev almak herkesin ev sahibi olmak istediği bir seçenektir. Öte yandan yatırım amaçlı satın alacağınız evde, mevcut durumdan çok gelecekte değerlenecek muhit ve yatırımınızın sağlayacağı karı düşünürsünüz.

Uygun koşullara sahip olduğunu düşündüğünüz evi satın almak istediğinizde, ekonomik desteğe ihtiyacınız olabilir. O zaman yüksek faiz oranına aldırış etmeden bankaların sağladığı konut kredisinden yararlanma yolunu seçebilirsiniz. Çünkü, içinde bulunduğunuz koşullarda en uygun çözüm yolunun bu olduğunu düşünebilirsiniz. Ve, sahibi olmak istediğini evi satın alıp içinde yaşama başlarsınız. Bu koşullarda uzun yıllar faiz oranlarının da ağırlaştırdığı konut kredisi taksitlerini bankaya ödersiniz.

Beklentiniz, hayalini kurduğun ev de yaşamaksa ve siz o evi bulduğunuza inanıyorsanız; çok fazla düşünmeden ve koşulları çok dikkate almazsınız. Bu durum elbette sonraki süreçlerde sıkıntı yaratacaktır ama, şimdiden o zor zamanları düşünüp tedirgin olmakta pek doğru değildir.

Faizle Ev Almak Mı, Birikim Yaparak Ev Almak Mı Daha Mantıklı?

Yüksek faizle ev almak da bir seçenek, birikim yaparak ev almak da kişiye göre değişen göreceli bir alternatiftir. Örneğin; kiracı olan ve gelir seviyesi dar veya orta olan bir ailenin peşin para ile bir ev satın alması çok zor. Aynı şekilde, bu ailenin bankadan konut kredisi alma koşulları ne kadar zor ise, aldığı kredi taksitlerini ödemesi o denli güç. Bu nedenle burada belirleyici olan ev satın alacak kişinin, ekonomik koşulları ve mevcut birikim durumudur. Yani durumunuz hangisi için uygunsa, ev satın alma seçeneğinizi ona göre belirlersiniz.

Ev Sahibi Olmanın En Kolay Yolu!

Banka ve faiz konularına hiç bulaşmadan ev, araba veya arsa almak isteyenler, son yıllarda faizsiz ve birikime dayalı finans veren kurumları tercih ediyor. Katılımevim, bu anlamda toplumun geniş kesimi tarafından büyük ilgi görmektedir. Katılımevim, banka ve faize olmaksızın; taksitle ev, taksitli ev tasarrufu, faizsiz ev alma ,faizsiz ve taksitle ev, faizsiz ev sahibi olmak isteyenlere destek sunuyor.Böylece, dileyen bütün yatırımcılara faizsiz finans sağlayan Katılımevim, katılımcılardan da ek masraf adı altında hiçbir masraf almamaktadır. Katılımevim, sunduğu 4 ayrı katılım modeli sayesinde dileyen herkesi, hayalini kurduğu eve veya almak istediği arabaya kavuşturuyor.

Faizsiz konut kredisi olanağı, faizsiz vade ya da faizsiz konut projeleri konusunda uygun koşullarla ev satışını araştıran veya bekleyen herkes hayaline kavuşuyor. Hem de bu hayaller gerçek olurken, hiçbir yatırımcı faiz ödemiyor, taksit ödeme güçlüğü geçmiyor ve ne zaman teslim almak istediğine kendi karar veriyor.

Birikime dayalı faizsiz finans desteği sunan Katılımevim, katılımcılara sunduğu 4 ayrı modelde taksit tutarı ve kaç ay ödeme yapılacağının kararını katılımcı veriyor. Ödeme güçlüğü geçilen durumda ise, katılımcı taksit atlatabiliyor ve kendisinden faiz alınmıyor.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*