Teknolojideki Gelişmeler Emlak Sektörünü Değiştiriyor!

fafty
fafty

Teknolojik Gelişmeler diğer pek çok sektör gibi emlak sektörünü de bu hızlı gelişimden etkilemektedir. Bireylerin kiralık ev, satılık ev ya da farklı gayrimenkul çeşitlerini bulma aşamalarında interneti kullanmayı tercih etmesi, geleneksel emlakçılık mesleğinin de değişmesine sebep olmuştur. Emlak sektörünün hem yüksek gelir getirebilecek hem de devamlı iş yapabilecek bir sektör olduğunu söylemek mümkün.

Emlak sektörü içerisinde teknolojik gelişmelerin büyük yankı uyandırması, aslında insanların değişen alışkanlıklarından ileri geliyor. Ev bulmak, yatırım tavsiyeleri almak gibi konularda insanlar saatlerce dışarıda farklı emlakçı dükkanlarını gezmektense, bu dükkanları sanal ortamda gezmeyi tercih ediyorlar. Haliyle ellerindeki gayrimenkul yatırım enstrümanlarını sanal ortamda da tanıtan ve bunların reklamlarını yapan emlakçılar, bu bireylerin karşısına çıkan yegâne emlakçılar oluyorlar.

Emlak sektörünün gelişimi, emlak ofislerinin internet üzerinde bir profil oluşturmasını gerektirdi. Her ne kadar her bir emlak ofisi, kendi ismini taşıyan bir internet sitesi kurarak ilanlarını burada sergileyebilecek olsa da sıklıkla tercih edilen yöntem bundan oldukça farklı.

Toplu Emlak İlan Siteleri İle Emlakçıların Yeni Profilleri

Emlak ofislerinin ilanlarını daha kolay bir şekilde çok sayıda kişiye ulaştırabilmesi için, hali hazırda zaten popüler olan emlak arama motorlarına kayıt yaptırmaktadır. Bu sayede yatırım yapmak ya da oturmak amacıyla yeni bir gayrimenkul arayışı içerisinde olan bireyler, belli başlı internet sitelerini kullanarak, çok geniş bir skalada sunulan çok sayıda ilana ulaşabiliyorlar. Emlak ofislerinin bu platformlar üzerinde oluşturdukları profiller, platformun oluşturduğu bazı güvenlik bariyerlerinden geçiyor. Bu sayede hem emlakçı hem de kullanıcı için optimum güvenlik sağlanmaya çalışılıyor. Emlak sektörünün bu hızlı değişimi ve bu tür sanal platformlara ayak uydurma durumu, sektörün kimlik değiştirmesine sebep olmaktadır.

Flatfy

Türkiye emlakçıların profil oluşturmak ve kendi pazarladıkları gayrimenkul nesnelerini bu alanda arayış içerisinde olan bireylere sunmak için en çok tercih ettiği platformlardan bir tanesidir. Çok sayıda filtreleme seçenekleri ve kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde Flatfy, aynı anda hem emlak ofisi hem de konut arayışı içerisinde olan birey için çok sayıda kolaylık sağlamaktadır. Flatfy de 80 milyondan fazla emlak ilanı var.

Geçmişte, yeni bir daire arayan bireyler söz konusu muhitte sokak sokak dolaşarak alternatifleri keşfetmeye çalışırlardı. Daha yakın dönemde ise internet üzerinde birbirinden farklı ufak platformların tamamında insanlar ilan araştırmaya başladılar. Bu platformlar içerisindeki ilanların sayısı düşük olduğu için, tek bir platform genellikle insanların aradıkları gayrimenkulü bulmalarını sağlayamıyordu. Fakat artık Flatfy emlak arama motoru sayesinde yeni bir daire ya da farklı bir gayrimenkul nesnesi aramak eskisi kadar zor değil. Çünkü ilan çeşitliliği bakımından rakiplerinin çoğunu geride bırakan Flatfy, aradığınız ilanı size sunma konusunda oldukça iddialı. Bundan dolayı emlak aramak için ayırmanız gereken zamanı kısaltabilir, bunun yerine kendinize vakit ayırabilirsiniz.

Teknolojinin hızlı gelişimi ve tüketici alışkanlıklarındaki değişme sonucunda, emlak sektörünün de değişime uğramaması kaçınılmazdır. Emlak sektöründe de gerekli değişimler gerçekleşmiştir ve bu değişime ayak uydurabilen emlak ofisleri kazanç sağlamaya devam etmiştir.

Yeni bir daire arayışında olanların yeni adresi Flatfy, satılık ve kiralık daire seçenekleri sunarak hem emlak ofisleri için hem de tüketiciler için alternatifler oluşturuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*