Kamu Bankaları konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz indirimi gerçekleştirecek!

Kamu bankaları
Kamu bankaları

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Malatya İş Dünyası ile Buluşma programına katıldı. Bakan Albayrak, enflasyonun %8 oranında düşeceğini ve finansal piyasalarda normalleşmenin sağlandığını belirtti. Kamu bankalarının kurumsal kredi faiz oranlarında indirim yapacaklarını söyleyen Berat Albayrak konu ile ilgili detaylar verdi.

Merkez Bankası’nın faiz indirimi piyasaları rahatlattı.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın kurumsal ticari kredilerde 1 Kasım 2019 tarihi itibariyle %11 ile %13,5 arasında faiz uygulayacağını söyledi. 2019 yılını pozitif rakamlarla kapatmayı hedeflediklerini belirtti. Ekonominin normalleşmesi için adım adım ilerlediklerini belirten Bakan Berat Albayrak, son 1 yıl içerisinde büyük tehditler yaşamalarına rağmen adım adım ekonominin normalleştiğini söyledi. Bunun nedeninin sağlam alt yapıya sahip bir ekonomiye sahip olmamızdan kaynaklandığını belirtti. Enflasyonda %5 seviyesinin altına inmeyi hedeflediklerini ve Ekim ayı itibariyle %8 seviyelerinin görüldüğünü ve Eylül ayında ihracatçı firma sayısının ithalat yapan firma sayısını geride bıraktığını belirtti.

“Tüm yılı %4’lük büyüme ile kapatmak istiyoruz.

Berat Albayrak, büyümeyi pozitif rakamlarla kapatacaklarını bir kez daha söyledi. Merkez bankalarının konut kredisinde uyguladığı düşük faiz oranı sayesinde hareketliliğin arttığını söyleyen Berat Albayrak ekonominin normalleşmeye doğru iyi sinyaller verdiğini de ekledi. Kamu bankaları ile yapılacak olan Para Politikası Kurulu toplantısından sonra politika faizlerinin de %16,5 oranından %15 oranına düşüleceğini açıkladı.

Bu faiz oranı indirimiyle birlikte 3 ayda 1000 baz puan indirimi yapılmış olacak. Bu indirimlerin bankalar tarafından yapılması müşterileri de memnun etti. Merkez Bankasının beklenilen oranlardan daha büyük indirimler yapması vatandaşı sevindirdi. Kredi avantajları ile birbiriyle yarışan kamu bankalarına müşteriler akın etti. 3 kamu bankası büyük faiz oranı indirimleri yaptı. Konut kredisinde kullanılan %0,99  faiz oranı sayesinde müşteriler ihtiyaçlarını karşıladı ve konut satışlarında artış gözüktü. Kamu bankaları faiz oranlarında indirim yapmaya devam ediyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*