Sur Yapı Antalya Projesi “En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi” ödülünü aldı

Sur Yapı Antalya
Sur Yapı Antalya

Sur Yapı tarafından yapılan açıklamaya göre, Hürriyet Gazetesi öncülüğünde düzenlenen şehirlere yaşam değeri katan, geliştiren, değiştiren projelerin ödüllendirildiği Sign of the City Awards töreninde, Sur yapı Antalya Projesi, “En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi” kategorisinde ödüle hak kazandı.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sur Yapı Antalya Projesi’nin “En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi” ödül almasıyla ilgili olarak şöyle konuştu.

“Antalya projemiz, gerek kentsel dönüşüm modeliyle gerekse akıllı şehir fonksiyonlarıyla tüm dünyaya örnek teşkil ediyor ve Türkiye’nin İstanbul’dan sonra marka değeri en yüksek kenti Antalya’nın değerine değer katıyor. Dünyanın dört köşesinden dikkatleri üzerine çekiyor. Projemiz, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecindeki uygulanan model anlamında uluslararası bilinirliğe sahip referans bir proje oldu. İnşa sürecinden bu zamana kadar aldığı ödüller de bunu doğruluyor. Türkiye’nin en önemli gayrimenkul platformu olan Sign of the City ödülleri töreninde “En İyi Kentsel Dönüşüm” ödülüne layık görülmemiz bizim için çok anlamlı. Demek ki yaptığımız iş, attığımız adımlar doğru.”

Elmas, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu tüm güçlüklere karşın bahane değil, çözüm ürettiklerini aktararak, “Antalya’da 70 bin kişinin yaşayacağı geleceğin akıllı şehrini inşa etmeye devam ettik. Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinden ve yurt dışında da 27 farklı ülkeden yüzlerce yerli ve yabancının yatırım yaptığı projemizin, 100’ün üzerinde başvurunun yapıldığı böylesine önemli bir yarışmadan ödül alması bizleri son derece mutlu etti. Bunu yabancı ülkelere satışlarımızda da görüyoruz” dedi.

İnşa ettikleri mega şehirin, şu ana dek Amerika, Kore, Rusya, Almanya, Azerbaycan, Norveç, İngiltere, İran, Katar, Ürdün, Libya, Kuveyt, Mısır, Filistin gibi 29 farklı yabancı ülke vatandaşı ve Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç, Belçika, Danimarka, Kanada, Yunanistan, Avusturalya, Portekiz başta olmak üzere toplam 27 farklı ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının projelerinden alım gerçekleştirdiğini belirten Elmas, “Start verdiğimiz günden bu yana birçok yerli ve yabancı üniversite, birçok kurum ve kuruluş projemizi gelip yerinde inceledi” ded.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*