Yeniden kredi kullanmak, kredi kartı almak için kara listeden nasıl çıkılır?

Yeniden kredi kullanmak
Yeniden kredi kullanmak

Borçlu vatandaş kara listeden çıkıyor!

Türkiye genelinde vatandaş kredi ve kredi kartı borçlarından ötürü kara listede yer alıyor. Çok sayıda vatandaş yeniden kredi kullanmak için, kredi kartı almak için bankaların kapısını aşındırırken, kara listeden çıkmak için de çabalıyor.

Bankalar, kullandırdıkları kredi ve redi kartlarını tahsil edemediğinde, kara liste anında devreye giriyor ve bir daha uzunca bir süre Bankaların kapısı vatandaşın yüzüne kapanmış oluyor. Pek çok vatandaş bu kapsamda mağdur olmuş durumda. Ama diğer taraftan kara listeden çıkmak için çabalayan vatandaşların sayısı da oldukça yüksek. Bir şekilde kara listeden çıkılabiliyor.

Bankalar her ay veya her yıl sonunda tahsil edemedikleri tüm kredi ve kart borçlarını varlık şirketlerine satıyor. Oldukça makul fiyatlara satılan bu borçlar bir şekilde vatandaşa daha uygun bir maliyetle önüne çıkabiliyor. Varlık şirketleri bu satın alınan kredi ve kart borcu rakamlarını faizlerini düşerek oldukça makul bir fiyata satarak büyük karlar elde ederken, vatandaşın da kara listeden çıkabilmesi adına önemli bir adıma başlamış oluyor.

Kronik hale gelen bu borçları şirketler, ödeme kolaylıkları sağlayarak yasalar çerçevesinde kapatmanın ve çözüm yaratmanın peşinde. Varlık şirketleri borcu vatandaşla irtibata geçtiğinden uygun bir ödeme planı sunuyor. Ödeme planı tamamen kişinin maddi durumuna göre dizayn edilme imkanı sunuluyor. Vatandaşa Varlık şirketleri tarafından BDDK’nın belirlediği çerçevede toplam alacak tutarında indirim ve taksit imkanları sunulurken, vatandaşın daha esnek koşullarla ödeme imkanı bularak bankalardan tekrar faydalanabilecek duruma gelir. Sicillerini temizleyerek yeni kredi kullanabilmesinin de önü açılmış oluyor.

Borcun kapandığına dair bildirim Kredi Kayıt Bürosu’na varlık yönetim şirketi tarafından bildiriliyor. Dolayısıyla müşteri diğer bankacılık işlemleri talepleri için bu tarihten sonra bankalarla iletişime geçilerek yeni kredi veya kart kullanımı için başvuru süreci yeniden başlayabiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*