Gültepe İmar Planına Onay Verildi

Gültepe İmar
Gültepe İmar

Konak’ın kentsel dönüşümünde ilk adım olan Gültepe planlarının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinden oy birliği ile geçmesiyle, uzun yıllardır beklenen dönüşümün önünde engel kalmadı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un göreve gelir gelmez ilk iş olarak ele aldığı Gültepe imar planları revizyonu, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak Konak Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilmişti. Pandemi süreci ile beraber belediye meclis toplantılarının yapılamaması sebebiyle İzmir Büyükşehir Meclisinde görüşülmeyen planlar, Büyükşehir’in temmuz ayı gündemine alındı.

İzmir Büyükşehir Meclisinde Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel Mahallelerini kapsayan, Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi onaylandı.

Gültepe’de Yeşil alan ve sosyal imkanlar çoğalacak, 14 mahalleyi kapsayan 300 hektarlık alanın revize edilen planları, artırılan sosyal donatı ve yeşil alanları ile dikkat çekiyor. Mevcut halinde kişi başına 0,86 metrekare yeşil alan yer alırken, yeni planlarda bu rakam kişi başına 9 metrekareye yükseltildi. 45 hektarlık sosyal donatı alanı ise 95 hektara çıkarıldı. Gültepe planlarının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi beklenirken kentsel dönüşümü destekleyen çalışmalara hız verilerek Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryerini tamamlayıp hizmete hazır hale getirildi. Gültepe Spor Kompleksinin yapımı hızla sürerken, Gültepe Atatürk Meydan Parkı ve Şenel Aksu Parkı yenileme projelerinde de son aşamaya gelindi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*