Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’dan Kiracılara Kötü Haberi

Cevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurumdan Kiracilara Kotu Haber
Cevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurumdan Kiracilara Kotu Haber

Covıs 19 döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ taksit borçları, Milli Emlak Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan işletmeler ve turizm işletmeleri için borçların ötelenmesine karar vermiş, 6 ay süre ile kira alınmayacağını duyurmuştu. Kira borçlarının yeniden ertelenmesi gündeme gelirken konu hakkında kritik açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı.

Kira Borçlarına Erteleme Söz Konusu Değil!

Resmi açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldı. Korana virüs salgınında yeni vaka sayılarının bir kere daha hızlı yükselmesi ekonomide durgunluğa neden olurken işyeri ve dükkanı salgından olumsuz etkilenen esnaf ile turizm işletmeleri ve TOKİ taksit ödemesi olan vatandaş kendilerine ikinci bir kira erteleme hakkı olup olmadığını merak etmeye başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Salgın süreciyle beraber hem turizm işletmelerimize hem de Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm işletmelere 6 ay süreyle taksitlerini öteleme imkanı getirmiştik. Kasım, aralık ayına kadar zaten hiç bir bedel ödemiyorlar. Bu süreçte vatandaşımızın, esnafımızın hep yanında olmaya gayret gösterdik. Kiralarımızı o süreçte almadık, ödenmesi gereken bedellerin ötelenmesini yaptık” diyerek bu borçların ödemelerinin Aralık ayında başlayacağını dile getirdi. Aralık ayına kadar ötelenen kira bedelleri hakkında ikinci bir ertelemenin şu anda ki koşullar içerisinde söz konusu olmadığını belirten Murat Kurum ne yazık ki yeni bir erteleme müjdesi bekleyenler için kapıyı kapatmış oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*