TOKİ’den Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber!

TOKIden Ev Sahibi Olmak
TOKIden Ev Sahibi Olmak

TOKİ bu yıl sonuna kadar 10 ilde ucuz konut satmaya devam edecek. Bir evin fiyatı metrekare ve fonksiyonlarına göre değişmektedir. En ucuz ev 1.101 milyon liradan başlıyor. Peki TOKİ ucuz konut uygulaması nasıl yapılır? TOKİ’nin düşük ve orta gelirli gruplarına yönelik konut başvuru şartları nelerdir?

TOKİ Konutlarına Kimler Başvuru Yapabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Projenin bulunduğu il / bölge sınırları içinde en az bir yıldır yaşamak veya projenin bulunduğu ilin nüfusuna kayıtlı olmak,

Toplu Konut idaresinden daha önce konut satın almamak ve Konut idaresinden konut kredisi kullanmamak,

Eşine ve / veya bakımı altındaki çocuklarına ait hizmetçi / kat mülkiyeti veya müstakil evi (tarla, bağ, bahçe, çiftlik evi ve işyeri hariç) ile müstakil hiçbir bölüm (hissedar olarak başvuru sahibine ait gayrimenkuller hariç) ,

Başvuru tarihinden itibaren en az 25 yaşında olmak (Eşinden ölen eşi vefat etmiş, yaş şartı aranmaz.)

Ailenin aylık geliri en fazla 5.500 lira kadar olması lazım (başvuru sahibi, eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocukların yiyecek, ulaşım vb. Çeşitli yardımları, toplam aylık aile net geliri 5.500 liraya kadar. 6.000 liraya kadar),

Bir aileyi, yani kişiyi, eşi ve velayeti altındaki çocukları temsil etmek için sadece bir başvuru gereklidir.

Ayrıca yukarıdaki başvuru şartlarını karşılayanlar; Düşük gelir grubu projelerine katılmaya ve sözleşme imzalamaya hak kazananlar, borçları ödenene kadar konutlarını devredemeyecekler.

Ayrıca anlaşmalı evin borç ödeme süresi sonuna kadar alıcı veya ailesi konut şartlarını arayacak, alıcının kendisinin, eşi veya çocuklarının evde olmadığının tespiti halinde sözleşme feshedilecektir. İfadenin yanlış olması durumunda ev satın alma hakkı iptal edilir.

Sözleşme imzalanması halinde sözleşme feshedilecek, ödenen peşinat gerektiğinde gelir kaydedilecek ve ödenen taksit ücreti tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

Başvuru sahibi, Kimlik fotokopisi Şehitlerin aileleri, savaş ve gönüllü engelliler, dullar ve yetimler Emekli Sandığı’ndan “Yetki Belgesi” alacaklardır.

Engelli vatandaşlarımız için Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş kimlik fotokopisi veya olgun bir devlet hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporu (engellilerin en az% 40’ının engelli olduğunu belirten), alınacaktır.

Emeklilerimiz, SGK’dan aldıkları bir emeklilik kimlik belgesi veya belge henüz düzenlenmemişse emekli olduklarını teyit eden bir belge veya mektup sunacaklardır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*