SEAT Cupra 2021’de Bağımsız Olarak Türkiye’de Satışa Sunulacak

cupra leon
cupra leon

Seatın kurduğu ww bünyesine bağlı olan cupra markası Türkiye ye bağımsız şekilde Şubat’ın ortasında satışa başlanılacak şekilde geliyor, Fiyatları Skoda seat SUV modellerine yakın olucak yani ortalama en düşük 380 bin TL olması bekleniyor.

Türkiye’de Şubat ayından itibaren sadece formentor SUV modeli satılıcak olup ileri dönemlerde marka talabine göre sedan ve hatchback modellerini sokma ihitmali var araç bulamayanlar için özellikle güzel bir alternatif olur kaliteli bir araç.

Cupra’nın Seat’tan bağımsız ikinci modeli

Dün tanıtılan ilk elektrikli modeli el-Born oldu. 500 kilometreye kadar menzil sunan elektrikli ilk Cupra ise 2021 yılında satışa sunulacak. Seat’tan bağımsız İspanyol markası Cupra’nın 2 yıl içinde Ateca ve Leon modelleriyle 40 binden fazla satış yaparken, yeni SUV modeli Formentor’a ise şimdiden 20 bin adetlik siqariş geldi. Bu arada Cupra, Formentor modeliyle dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona’nın da ilk resmi otomobil sponsoru oldu.

Doğuş Otomotiv-Seat Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy, net bir şekilde Cupra markasının Türkiye’ye geleceğini belirterek, “Seat’ın gelecek stratejisinde çok önemli bir yer alıyor, biz de buna paralel çalışmaları Türkiye pazarı koşullarına uyacak şekilde yapmaya çalışacağız” dedi. İleride bazı modellerin sadece Cupra olarak üretileceğini hatırlatan Gürsoy, Türkiye’de Cupra ile ilgili çalışmaların 2021’de başlayacağını ve şu an iş planı üzerinde çalıştıklarını aktardı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*