Bahçeşehir Koleji, Securıtas İş Birliği İle Kampüs Güvenliğini Dijitalleşiyor

Bahcesehir Koleji
Bahcesehir Koleji

Bahçeşehir Koleji Türkiye genelindeki kampüslerinde güvenliği, güvenlik sektörünün bilgi lideri Securitas’a emanet etti. Bahçeşehir Koleji ve Securitas arasındaki iş birliği, 25 Şubat 2021’de Kolej Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen imza töreniyle, Kolej Genel Müdürü Özlem Dağ ve Securitas Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu arasında imzalanarak resmileşti.

İmza töreninde konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, global güvenlik firması Securitas ile yaptıkları iş birliği sonucu kampüs güvenliğinde teknoloji desteğini artırdıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Dijital eğitimdeki başarımızı, eğitime dair her alanda aktifleştiriyoruz. Eğitim öğretimin devam ettiği her alanda dijitalleşme hamlemizin bir uzantısı olarak da Securitas’la yaptığımız iş birliği ile kampüs güvenliğimizi teknolojinin olanaklarıyla güçlendiriyoruz.

Güvenlik sektörü lideri Securitas, inovatif yaklaşımı ve güvenlik operasyonlarına teknolojiyi entegre etmesi ile Bahçeşehir Kolejinin paydaşlarında aradığı özellikleri tam anlamıyla karşılıyor. Eğitim ortamlarındaki huzur ve güvenin akademik öğrenme, sosyal ve fiziksel gelişim alanlarındaki öneminin farkındayız. Eğitimde teknoloji desteğinin yanı sıra kampüslerimizde huzur ve güvenin tesisini Securitas’ın uzman, donanımlı personeliyle birlikte başarılı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.”

57 ülkede 370.000 çalışanıyla 150.000’den fazla iş ortağına hizmet veren Securitas, globaldeki deneyimini yereldeki uzmanlığıyla birleştiriyor. Securitas Temel Güvenlik Eğitimi’ni tamamlayan güvenlik görevlileri ile Bahçeşehir Kolejinde güvenlikte teknoloji kapıda başlıyor. Uzaktan İzleme Merkezi, video analizli kameralar, Smart ve yaka kameraları gibi pek çok güvenlik teknolojisi ile riskler minimize ediliyor.

Securitas kendi geliştirdiği Smart yazılımı ile projelere özel risk analizleri yapıyor. Bu yazılımın kullanıldığı akıllı mobil cihazlar aracılığıyla atanan görevler, anlık olarak Securitas güvenlik görevlilerine iletiliyor. Güvenlik görevlileri de yine bu mobil cihazlar aracılığıyla gelen yönlendirmeleri takip ederek görevlerini yerine getiriyor, veri girişi yapıyorlar. Tüm bu görev ve veriler anlık olarak Smart Müşteri Portalı üzerinden müşteriye raporlanıyor.

Üzerlerindeki yazılımları sayesinde acil durumlarda alarm üreten Uzaktan Denetim Kameraları ile hem düzenli görev kontrolleri yapılıyor hem de acil yardım taleplerinde anında müdahale edilebiliyor. Bu akıllı kameralar önceden tanımlanmış bir güvenlik riskine göre örneğin alan ihlali, yanlış park, şüpheli paket gibi bir durumda alarm üreterek, görüntüyü Uzaktan İzleme Merkezi’ndeki operatörün önüne getiriyor. Operatörün de ihtiyaca göre aksiyon almasını sağlıyor.

Securitas Türkiye ise eğitim kuruluşlarından, perakendeye, havacılıktan endüstriyel tesislere ve enerjiye kadar 26 farklı sektöre özel güvenlik çözümleri sunuyor. Securitas Türkiye; halen 73 ilde, 74 Şube Müdürlüğü ile, 2651 hizmet noktasında yaklaşık 20 bin çalışanı ile hizmet veriyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*