Endüstriyel Tesislerde Kazasız ve Güvenli Çalışma Ortamı

Endustriyel Tesislerde Kazasiz ve Guvenli Calisma Ortami
Endustriyel Tesislerde Kazasiz ve Guvenli Calisma Ortami

Fabrikalarda, depolarda, forklift ve iş makinelerinin yoğun kullanıldığı endüstriyel tesislerde güvenli bir çalışma ortamı sağlayan Wipelot Safezone Çarpışma Önleme Sistemi; iş makinesi ve personelin birbirine belli bir mesafeden fazla yaklaşması halinde sesli, titreşimli ve görsel uyarı vererek çarpışma durumlarını büyük ölçüde engellemeyi ve iş güvenliği seviyesini artırmayı hedefliyor.

Karmaşık süreçleri bulunan ve zaman odaklı olan sanayi işletmelerinde ekipmanlar, malzemeler, işçiler ve araçlar sürekli hareket ediyor. Tüm bu üretim sürecini optimize etmeyi sağlayan gerçek zamanlı izleme teknolojileri markası Wipelot, Safezone Çarpışma Önleme Sistemi ile fabrikalarda, depolarda, forklift ve iş makinelerinin yoğun kullanıldığı endüstriyel tesislerde güvenli bir çalışma ortamına imkan tanıyor.

İş makineleri, çalışanlar veya ekipmanlar arasında meydana gelebilecek kaza gibi olumsuz durumları önlemeye yönelik bir yaklaşma çarpışma uyarı sistemi olan Wipelot Safezone; iş makinesi ile işçinin birbirine fazla yaklaştığı durumlarda sesli, titreşimli ve görsel uyarı vererek hem sürücüleri hem de yayaları çarpışmalara karşı uyarıyor.

İş makinesi ve çalışanlar arasındaki mesafeyi koruyor

Safezone Çarpışma Önleme Sistemi ile personel ve ekipmanlar için güvenli bir çalışma ortamı oluşturduklarını belirten Wipelot CEO’su Rifat Ok, sistemin nasıl çalıştığında dair şu açıklamalarda bulundu; “Forklift ve çalışanların yakın temas içinde olduğu endüstriyel ortamlarda iş güvenliği ve çalışan sağlığı büyük önem taşıyor.

Wipelot Safezone Çarpışma Önleme Sistemi ise iş makineleriyle çalışanlar arasındaki mesafeyi izleyerek kazaları engelliyor. Güvenli, riskli ve tehlikeli alanlar her iş makinesi özelinde farklı olarak tanımlanabiliyor. Personeller kemerlerinde, ayakkabılarında veya yakalarında taşıdıkları cihazlarla izleniyor. Aynı şekilde iş makinelerine de bu cihazlar yerleştiriliyor. Bu sayede güvenli yaklaşma mesafesi, ortama ve çalışma koşullarına uygun olarak istenildiği şekilde ayarlanabiliyor. Cihazları taşıyan çalışanlar veya iş makineleri birbirlerine belli bir mesafeden fazla yaklaştıklarında iş makinesinde sesli ve görsel, işçide titreşimli, kör noktada ise cihazdan sesli uyarının çıkmasıyla olası kazalar önleniyor.”

İş güvenliğini en üst seviyeye çıkaran teknoloji

Özellikle geriye hareket eden forkliftler veya kör noktalar sebebiyle çok sayıda iş kazası meydana geldiğini dile getiren Rifat Ok, “Wipelot Safezone Çarpışma Önleme Sistemi sayesinde endüstriyel ortamlarda meydana gelen iş kazalarının en büyük sebebi olan iş makinesine bağlı çarpışma durumları büyük ölçüde önleniyor ve tesislerde iş güvenliği seviyesi artıyor.

Ortama uygun bir alt yapı kurulması halinde iş makinelerinin ve personellerin anlık takibi de yapılabiliyor. Böylelikle işçilerin nerede olduklarını ve ısı haritalarını görmeye imkân tanıyor. Ayrıca sistem yasaklı bölgelere giriş yapılması halinde uyarı verebiliyor. Ek olarak, işçiler hareketsiz kaldığında veya düştüğünde cihaz üzerinde bulunan yardım tuşuna basarak yazılım üzerinden nerede oldukları bilgisini yetkili kişilere otomatik SMS veya e-posta yoluyla gönderebiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*