İstanbul’da konut stok adedi en yüksek Esenyurt, konut stok oranı en yüksek Beylikdüzü

Istanbul
Istanbul

Türkiye’de gayrimenkul sektörü eski hareketli günlerine dönmeye devam ediyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com’un analizine göre İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku yer alıyor.

Konut stoku en yüksek olan ilçeler Esenyurt, Kadıköy, Beylikdüzü, Maltepe ve Bahçelievler olurken, stok adedi en düşük ilçeler ise Eyüpsultan, Beykoz, Şile, Çatalca ve Adalar oldu.

İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stokuğu var

Stok oranı %4 ve ortalama konut pazarlama süresi 68 gün. İstanbul ilçeleri içinde konut stoku en yüksek olanlar sırasıyla Esenyurt, Kadıköy, Beylikdüzü, Maltepe ve Bahçelievler, stok adedi en düşük ilçeler ise Eyüpsultan, Beykoz, Şile, Çatalca ve Adalar oldu. Esenyurt’ta 18 bin 910, Kadıköy’de 17 bin 126, Beylikdüzü’nde 14 bin 879, Maltepe’de 12 bin 983, Bahçelievler’de 12 bin 069; Eyüpsultan’da bin 790, Beykoz’da bin 630, Şile’de bin 195, Çatalca’da 556, Adalar’da ise 403 adet stok bulunuyor.

Stok oranları incelendiğinde, Beylikdüzü’nün %10 ile en yüksek orana sahip olduğu görülüyor. Beylikdüzü’nden sonra %6 stok oranı ile Kadıköy, Maltepe, Bahçelievler, Başakçehir, Çekmeköy, Bakırköy ve Beşiktaş geliyor. Stok oranının en düşük olduğu ilçeler ise %1 ile Eyüpsultan ve Çatalca.

Pazarlama sürelerini de analiz eden Endeksa’nın raporuna göre, pazarlama süresi en uzun olan İstanbul ilçeleri Adalar, Beykoz, Sarıyer, Bakırköy ve Şişli. Pazarlama süresi en kısa olan ilçeler ise Çekmeköy, Sancaktepe, Sultangazi, Arnavutköy ve Sultanbeyli.

Endeksa verilerine göre, Adalar’da ortalama konut pazarlama süresi 96, Beykoz’da 91 Sarıyer’de 89, Bakırköy ve Şişli’de 86, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultangezi ve Arnavutköy’de 62, Sulltanbeyli’de ise 61 gün.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*