Güç Aktarım Ürünleri Seçerken 4 Önemli Adım

Guc Aktarimi
Guc Aktarimi

Güç aktarım ürünleri üretim süreçlerinde oldukça önem taşıyor. Peki, kendi içinde oldukça çeşitlilik gösteren aktarım ürünleri seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Karar aşamasına geçmeden önce 4 adımı mutlaka izleyin.

1. Her Üretim Hattının İhtiyacı Farklıdır

Güç aktarım ürünleri seçerken ürünün dayanıklı olması, fiyat aralığı ve marka bilinirliliği gibi hususlar önem arz ediyor. Fiyat elbette karar alırken etkili bir konu ancak tercih yaparken üretim hattının ihtiyacı doğru tespit edilmeli. Fiyat ve kalite endeksinden şaşmamalı.

2. Doğru Kullanım Çok Önemli

Yanlış kullanım ve yanlış bakım uygulamaları, güç aktarım ürünlerinin ömrünü direk olarak etkiliyor. Özellikle arızaların yüzde 85’i bu iki konudan kaynaklanıyor. Ürünleri doğru kullanarak ve periyodik bakımlarını ihmal etmeyerek ürünlerin hem ömrünü hem de verimliliğini artırmak mümkün. Bunun için firmaların ilgili tüm teknik personelinin konu ile ilgili uygulamalı eğitimlerle bilgi sahibi olması bu noktada oldukça önem kazanıyor.

3. Orijinal Ürün

Sahte ve ikinci kalite ürünler üretim hatlarında arızalara ve büyük kayıplara neden oluyor. Satın alırken ürünün orijinal olup olmadığına özellikle dikkat etmek gerekiyor.

4. Tedarikçi Firma Seçimi

Tedarikçi firmanın finansal ve lojistik yapısının güçlü olması hizmet verdiği sanayi kuruluşlarının verimliliğini artıracak en önemli etkenlerden biri.

SİLKAR ENDAŞ BİLİNÇLENDİRMEYİ ARTIRIYOR

Farklı fiyat aralığı ve segmentlerde rulman çeşitleriyle Silkar Endaş, doğru ürünü tespit etmenize destek veriyor. Akademi konseptiyle ve online eğitimleriyle de rulman kullanım sürenizin artmasını sağlıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*