Emlak Sitelerindeki Kapora Dolandırıcılarına Dikkat!

Emlak Siteleri
Emlak Siteleri

Son günlerde emlak sitelerinde profil oluşturup mülkleri kendilerine ait gibi göstererek ev almak ya da kiralamak isteyenlerden düşük ücretli kapora toplayan dolandırıcılar arttı. Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller; kapora avcılarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Emlak sitelerinde profil oluşturarak sahte tapu fotokopisi ve başka mülklerin fotoğraflarını kullanarak satılık ve kiralık ilanları giren dolandırıcılara dikkat çeken Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller; konuyla ilgili şunlara dikkat çekti:

“Emlak sitelerinin mülkünü sahibinden olarak satan ya da kiralayanlar ile ilgili teyit amaçlı bir uygulama maalesef bulunmuyor. Dolandırıcılar, ilana girdikleri mülkleri kendilerine aitmiş gibi gösteriyor. İlan sitelerinde profil oluşturarak telefon numarası bilgisi bile vermeden kapora topluyorlar.”

Emsalinin altındaki mülklere dikkat!

Göller, dolandırıcıların kapora göndermemeniz halinde evi başkalarına kiralayacağına ya da satacağına dair söylemlerde bulunarak düşük ücretler göndermenizi talep etmeleriyle ilgili şunları ekledi:

“Emlak sitelerine “acil”, “ihtiyacım var”, “son gün” gibi başlıklarla çok uygun fiyatlarla ilan verdikten sonra çeşitli bahanelerle o mülkün “şu an” için müsait olmadığını ve gösteremeyeceklerini söylüyorlar. Ayrıca bazen “kiracının evi göstermediği”, bazen de mülkün bulunduğu sokak, site, mahalle çevresinde “sattığımı bilsinler istemiyorum” gibi bahaneler üretiyorlar. Tabii bu noktada sizi ikna etmek için de ellerinden geleni yapıyorlar. İlana ilgi gösteren başka müşteriler olduğunu, kapora göndermemeniz halinde ise evi başkalarına yönlendireceklerini söyleyerek sizi hızlı hareket etmeye zorluyorlar. Burada dikkat çeken nokta ise mülkün fiyatına nazaran çok düşük kapora istemeleri.”

Kapora avcılarına karşı nelere dikkat etmelisiniz?

Uzmanlık alanı İstanbul – Bağdat Caddesi ve çevresi olan Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, emlak sitelerindeki kapora dolandırıcılığına karşı neler yapabileceğiniz konusunda şunları söyledi:

“Öncelikle düşük fiyatlı ve sahibinden girilmiş ilanlara şüphe ile yaklaşmalısınız. Asla mülkü görmeden kapora ya da satış bedeli ödememelisiniz. Alacağınız mülkün bulunduğu bölgede araştırma yaparak belediyeden, tapu dairesinden, muhtardan ve komşulardan bilgi almalısınız. Burada önemli olan asıl bir nokta ise güvendiğiniz, hakkında iyi araştırma yaptığınız bir emlak danışmanı ile çalışarak kiralama ve satın alma işlemlerinizi danışman kontrolünde güvenle gerçekleştirmenizdir.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*