Ekonomi sözlüğü öğrencilere burs olacak

Ekonomi
Ekonomi

Endüstri Radyo’da Reel Piyasalar programına konuşan Dünya Eko A.Ş. CEO’su, Burcu Kösem, Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Kurucusu Gazeteci Nezih Demirkent anısına çıkarılan Ekonomi Sözlüğü içeriğine dair bilgiler verdi.

Kösem, tarih bölümünde okuyan kız öğrencilere burs imkânı sağlayacak Ekonomi Sözlüğü’nün 454 sayfadan ve 1959 ekonomik terimden oluştuğunu söyleyerek herkesin anlayabileceği bir dil kullanıldığını belirtti.

ÖĞRENCİLERE BURS İMKÂNI

Bu çalışmadan elde edilen gelir ile Demirkent Eğitim Vakfı çatısı altında genç kızlara ışık olmak istedik diyen Kösem, “Tarih bölümünde okuyan genç kızlarımız burs almaya başladı. Gazeteci Nezih Demirkent’in eşi, Prof. Dr. Işın Demirkent ortaçağ tarihi konusunda gerçekten büyük bir profesör idi. Biz de vakıf çatısı altında hem ekonomi, iletişim hem de tarih alanında araştırmalar yapılmasını istedik.” dedi.

Ekonomik kalkınma, ekonomik büyümeden de önemli diyen Kösem, önceliği genç kızlara verdiklerini çünkü ekonomik kalkınma için genç kızların hem sosyal yaşamda hem de iş yaşamında daha aktif rol alması gerektiğini belirterek bu eşitliğin ve dengenin sağlanabilmesi için desteklerin daha fazla olması gerektiğini ifade etti.

REEL SEKTÖRÜ OKUMAK İSTEYEN HERKES ALMALI

Ekonomi Sözlüğü bir başucu kitabı ve reel sektörü doğru okumak isteyen herkesin alması gerektiğini belirten Kösem, “Bazen terimleri konuşuyoruz ama altını çok doldurmuyoruz. Biz belki bazı zamanlarda spekülasyon diyoruz ama belki de manipülasyondan bahsediyoruz. Bu bilinçlendirmeyi de sağlayacak bir sözlük.” dedi.

ULUSLARARASI HER TERİM YER ALIYOR

Bilgi ağı denilen bir dönemde yaşıyoruz, verinin analiz edilerek ve okunarak birçok şeyin elde edildiği bir dünyadayız diyen Kösem, sözlük içerisinde finans terimleri oluşturulurken bir akademik kadronun çalıştığını belirtti. Kösem, ekonomi sözlüğünün hem çağa ayak uydurması hem de gelecekte kullanılması için önemli olduğunu ifade etti.

Kösem ayrıca, sözlükte uluslararası her terimin karşılığının bulunabileceğini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*