Engeliler için faizsiz konut kredisi kampanyası olan bankalar

calışan engelli
calışan engelli

Engelli bireylere kredi konusunda destekleyici kampanyalar düzenlenmektedir. Bankalar, engelli bireylere faizsiz konut kredilerinde kişiye göre farklı olanaklar sunabilmektedir. Engelli bireylere devlet ve özel bankalar tarafından sağlanan imkanlar konusunda; Ziraat Bankası, Halkbank, QNB Finansbank, Denizbank ve Aktifbank öne çıkmaktadır.

Faiz Konut Kredisi Detayları Engelli bireylere faizsiz konut kredisi sağlanırken birtakım şartların da yerine getirilmiş olması talep edilmektedir. Bu bağlamda başvuruda bulunan bireylerin çalışması gerekmektedir. Çalışma süresi minimum 6 ay olmalı ve sigorta primi en az 600 gün süreyle düzenli olarak ödenmelidir. Başvuruda bulunan bireyin kredi notunun iyi durumda olması gerekmektedir. Daha önce takibe alınanlara, kredi notu düşük seviyede olanlara kredi sağlanamamakla birlikte, kişiye yalnızca fiziksel engeli bulunması halinde kredi olanağı tanınmaktadır.

Ziraat Bankası Faizsiz Kredisi  60 ay vadeli kredi olanağı sağlamaktadır. Kampanyadan hem engelli bireyin eşi hem de 18 yaşından küçük çocukları da faydalanabilmektedir. Bu bağlamda engelli maaşının aynı bankadan alınması gerekmediği gibi, başvuru için gerekli şartların sağlanması kredi alabilmek için yeterli olmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*