Nevşehir kalesi ve yeraltı şehrinin turizme açılması çalışmalarına hız verildi

nevsehir kalesi
nevsehir kalesi

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Kalesi etrafındaki yeraltı şehrinin turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalara hız verdiklerini belirterek “Şehrin kaderini değiştirecek” dediği bölgenin Nevşehir’in ekonomisine ve istihdamına ciddi katkılar sağlayacağını belirtti.

Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında  Nevşehir Kalesi etrafındaki yeraltı şehrinin yaklaşık 400 bin m2 alanı ile dünyanın en büyük yeraltı şehri olarak kabul edildiğini kaydetti. 6. Yüzyıl’da Erken Bizans döneminden günümüze kadar sürekli bir yerleşimin gerçekleştiği alan içerisinde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları sırasında at ahırları, kilise, kamusal alanlar, özel yaşam alanları, iş atölyeleri, su tünelleri, bezirhaneler, manastır ve mezar odalarının bulunduğunu ifade eden Arı, böylesine önemli bir kültür mirasının turizme kazandırılması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Arı, “Nevşehir’de ortaya çıkan bu tarihi mirasın turizme kazandırılması çok önemli. Daha temizlik aşamasında tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken bu bölge Nevşehir’in kaderini değiştirecek. Her yıl yakalık 3 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi konumundaki Nevşehir’in bu güne kadar turizmden yeteri kadar pay alamamasının da böylelikle önüne geçilecek” dedi.

Bölgenin turizme açılması için Nevşehir Belediyesi olarak yol haritalarını belirlediklerini ve bugünden itibaren bunun üzerinde yoğunlaşacaklarını ifade eden Arı şöyle konuştu;

“Bu alanın turizme açılması çok sayıda yerli ve yabancı turisti il merkezimize çekecektir. Buraya gelecek yatırımın yanında ağırlayacağımız misafirlerimiz şehir ekonomisine ciddi bir katkı sunacaktır. Bununla birlikte en büyük sıkıntılarımızdan biri olan istihdam problemi de ortadan kalkacaktır. Bu konuda bizler kararlıyız. Şehrimizin, hatta bölgenin kaderini değiştireceğine inandığımız bu proje için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız”dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*