Burdur Salda Gölü ihalesine 7 firma teklif verdi

Burdur Salda Gölü
Burdur Salda Gölü

Burdur Salda Gölü ihalesine 7 firma teklif verdi. Burdur Salda Gölü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Burdur’da yapılacak Salda Gölü Millet Bahçesi’nin ihalesi bugün yapıldı. Burdur Salda Gölü  Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ihalesi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 19. maddesinde belirtilen “Açık İhale Usulüö ile bugün gerçekleştirildi. TOKİ’nin İstanbul Halkalı’da bulunan ek hizmet binasında yapılan ihaleye 7 istekli firma teklif verirken, değerlendirme sürecinin ardından kazanan firma ile sözleşme imzalanıp millet bahçesinin yapımına başlanacak.

Millet bahçesindeki donatılar

Salda Gölü kumsalına yaklaşık 300 metre mesafede olup, günübirlik ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal donatılar yer alacak. Böylelikle günübirlik kullanımdaki kirlilik önlenerek doğal doku korunarak Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan salda gölü korunacak.

Salda Gölü gelecek nesillere bütün güzelliğiyle aktarılacak.

Salda Gölü’nün güneydoğusundaki Kayadibi’nden başlayıp, Yeşilova ilçe merkezinden Yeşilova Belediyesi’ne ait halk plajını da içine alarak orman kampına kadar uzadığını belirten Ermiş, ikinci kısmın ise kamuoyunun ‘Saldivler’ ya da ‘Maldivler’ diye adlandırdığı Salda köyü sınırındaki beyaz kumsal ve turkuaz rengin en yüksek olduğu bölgeden Doğanbaba köyüne kadar olduğunu söyledi. Münip Ermiş, ihaleye çıkarılan uygulama projelerine göre iki kısımda toplam 4 bin 413 metrekarenin üzerinde yapı bulunduğunu söyledi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*