Samsun’da Rüşvet ve İhaleye Fesat karıştırma Soruşturmasında Tutuklama

Samsunda Rüşvet ve İhaleye Fesat
Samsunda Rüşvet ve İhaleye Fesat

Samsun’da Rüşvet ve İhaleye Fesat Soruşturması, daire başkanı dahil 4 kişinin tutuklandığı Milli Emlak operasyonunun yankıları sürerken, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Milli Emlak’ın son üç yılda Samsun’da kimlere hangi devlet mülklerinin satılıp kiraladığının açıklanmasını istedi.

Samsun’da Rüşvet ve İhaleye Fesat Soruşturmasında CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle verdiği önergeyle, ‘rüşvet’ ve ‘ihaleye fesat karıştırma’ iddiasıyla, ilgili daire başkanı da dahil 4 kişinin tutuklandığı soruşturma üzerinden Samsun Milli Emlak Dairesi’nin çalışmalarını mercek altına aldı.

Samsun’da Rüşvet ve İhaleye Fesat Soruşturmasına karışan o kurum mercek altında

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün, Hazine’nin özel mülkiyetindeki ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar ile devlete ait taşınırların kamu hizmet ve menfaatleri doğrultusunda yönetiminden sorumlu olduğunun altını çizen Hancıoğlu, kurumun bu görevini ifa ederken yaptığı bütün iş ve işlemleri şeffaf, adil ve hesap verebilirlik ilkesi çerçevesinde gerçekleştirmek zorunda olduğunu hatırlattı. Durum bu iken Samsun’da, bahse konu kurumun iş ve işlemlerine ilişkin yürütülen soruşturmanın, kamuoyunda çeşitli şüpheler oluşmasına sebep olduğunu vurgulayan Hancıoğlu, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

‘Rüşvet almak, rüşvet vermek ve kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak’ iddialarını barındıran soruturuma, bu güne kadar Samsun ili genelinde Hazine’nin özel mülkiyetindeki ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar ile devlete ait taşınırların kamu hizmet ve menfaatleri doğrultusunda değerlendirilip değerlendirilmediğini de tartışmaya açmıştır. Diğer yandan soruşturmaya konu edilen ihalenin/ihalelerin hangi kamu taşınmazlarına ilişkin olduğu da merak konusudur. Samsun halkının bunu öğrenmeye hakkı vardır.”

Hancıoğlu, yaptığı bu saptamaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan şu sorulara cevap vermesini istedi:

– “Rüşvet almak, rüşvet vermek ve kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak” iddialarını içeren soruşturmaya konu olan taşınmaz/taşınmazlar nelerdir?

– Konumları, büyüklükleri ve bedelleri ayrı ayrı belirtilmek üzere, Samsun ili sınırları içinde Hazine’nin özel mülkiyetindeki ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlara ilişkin Samsun Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’nca son 3 yıl içinde gerçekleştirilen satış ve kiralama ihaleleri nelerdir?

– Her biri ayrı ayrı belirtilmek kaydıyla, hali hazırda Samsun ili genelinde Hazine’nin özel mülkiyetindeki ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki hangi taşınmazlar kiradadır ve kiracıları kimlerdir?

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*