Bedelsiz Arazi Veriyoruz, Soran yok!

OSB’lerde Arsa Tahsisi
OSB’lerde Arsa Tahsisi

Metal Expo açıldı

Demir Çelik endüstrisinin en önemli fuarı olan Metal Expo açıldı. 11-14 Eylül tarihlerini içeren ve bu yıl ikincisi düzenlenen fuarın açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Metal Expo İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk, Çelik Federasyonu (ÇELFED) Başkanı Namık Ekinci, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreter Yardımcısı Gazi Bilgin, Yassı Çelik İhracat ve Sanayicileri Derneği (YİSAD) Başkanı Gökhan Demiruz, Polonya Paslanmaz Çelik Üreticileri Derneği (Stalenierdzewne) Başkanı Andrzej Michalski, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Eski Komite Başkanı Yüksel Göktürk, Çolakoğlu Metalurji A.Ş. CEO’su Uğur Dalbeler ve Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Yönetim Kurulu Üyesi Şahan Eçin katıldılar.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Metal Expo Fuarı’nın açılışında şunları söyledi;

Hasan Büyükdere “Filyos’u yaptık, 10 milyon metrekarenin üzerinde alan var kimse gelmiyor. Bandırmayı yaptık, gelmiyorlar. Bakanlık olarak çelik endüstrisinin haketen arkasında duruyoruz.” dedi.

İstanbul Fuar Merkezi’nde 9. Ve 10. Salonlarda gerçekleşen açılış kurdelesini Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve sektör temsilcileri beraber kestiler.

”Çelik Medeniyettir”

Fuarın açılışında konuşan Metal Expo İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk, “Çelik Medeniyettir” diyerek, “Bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz Metal Expo fuarına hepiniz hoş geldiniz. Geçen yıl burada İtalya delegasyonu var. Bu yıl ise Polonya… Bir ülkede kullanılan çelik miktarı ne kadar katma değerliyse, o ülkede medeniyetin ne kadar ilerlediğini görebiliyorsunuz. Türkiye güzel bir yolda… Her ne kadar ton başına çelik fiyatımız dünya ortalamasının gerisinde kalsa da, her geçen gün yükseliyor. Ekonomimiz kısa süreli sarsıntılar yaşadı. Döviz kuru ve faizlerdeki sorunlar yavaş yavaş çözülmeye başladı. Bugün Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından 14 özel banka da faiz indirimine gitti. Ekonomide artık normalleşmenin başladığını görüyoruz. Sektörümüzde yıkıcı rekabetten uzak, kaliteli üretime odaklanmış sivil toplum kuruluşlarımız var. Çelik Federasayonu, Çelik Üreticileri Birliği gibi… Bunlarla gurur duyuyoruz. Kalkınmamız için son derece önemli işler yapıyorlar. Katılım gösterdikleri için sektörün tüm paydaşlarına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen fuarın ilkine de katıldığını anlatan Hasan Büyükdede, sektörün 17 milyar doların üzerinde yaptığı ihracatıyla, Türkiye ihracatının yüzde 10’unu yaparak dış ticaretteki en güçlü sektörlerden biridir. Otomotivde, savunma sanayinde, kimya, nükleer, otomasyon tesislerde, özel alaşımlı alüminyum ve çelik, dövme ve profillere ihtiyacın gün geçtikçe artığına işaret ederek, katma değeri yüksek ürünlerde devlet olarak destek vermeye gayret ettiklerini söyledi.

”Bedelsiz arazi veriyoruz soran yok”

Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, şöyle devam etti: “Filyos’u yaptık, 10 milyon metrekarenin üzerinde alan var kimse gelmiyor. Bandırmayı yaptık, gelmiyorlar. Bakanlık olarak çelik endüstrisinin haketen arkasında duruyoruz. Nitelikli paslanmaz çelik üretecek arkadaşların arkasında duruyoruz. Dövme sektörünün arkasında duruyoruz. Çelikçilere 49 yıllığına bedelsiz yer vereceğiz ama hala arkadaşlardan destek alamıyoruz. Gerçekten hükümet olarak çelik endüstrisinin bütün kalbimizle arkasındayız. Bize gelecek her türlü taleple, bu sektörün arkasındayız. Yakın gelecekte 3 milyon araç üretecek bir ülke konumuna geleceğiz. Çelik endüstrisini bir an önce kurmamız gerekiyor. Nitelikli dökümcülük, ısıl işlemciliğe geçmemiz gerekiyor. Hükümet olarak bizim, sonuna kadar sizin arkanızda olduğumuzu bilmeniz gerekir”dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*