Çinlilere İzmir’de daire satıyor

Çinlilere İzmir’de
Çinlilere İzmir’de

Son yıllarda İzmir’de yaptığı projeler ile öne çıkan Folkart’ın patronu Mesut Sancak, “Son 2 yılda yabancılara satışlarımız çok arttı. Almanya’daki Türkler, İranlılar, Ruslar, Çinliler de müşterimiz oldu. Dubai Emiri projemizden tamamen yatırım amaçlı 47 daire aldı” dedi.

Folkart uzun zamandır İzmir’de gündemde olan bir şirket. İzmir’in en yüksek kulelerini yapan Folkart, bu şehirde yaptığı projelerle adından sürekli söz ettiriyor. Şirketin başında Mesut Sancak var. İzmirli olmasa da İzmir’e aşık bir iş insanı. “İzmir’e geldim, İzmir’e vuruldum, İzmir’den başka yerde de yaşamam” diyen biri. Siirtli, Van’da büyümüş, İstanbul’da iş hayatına başlamış ama kendini İzmir’de patron yapmış, bunla da çok gurur duyuyor. Sancak, İzmir’in geleceğinin çok daha parlak olduğunu anlatıyor.

OTOYOLUN ETKİSİ

İstanbul’da bir gayrimenkul patlaması oldu. İzmir’i böyle bir tehlike bekliyor mu?

  • Bir kere İzmir’de iş yapmak hiç kolay değil. İzmirli kaliteli iş istiyor. İyi işi anlıyor. Parasını iyi projelere yatırıyor. İzmir gayrimenkulde İstanbul gibi olmaz. Şu anda metrekare fiyatları İstanbul’un çok gerisinde ama alan kazanıyor.

İzmir-İstanbul otoyol projesinin ne kadar etkisi oldu?

  • Çok etkisi oldu. İzmir’in cazibesi katlandı. Fiyatlar da arttı. İzmir’in daha gidecek çok yolu var.

İzmir’in gecekondu sorunu da bu geçen süre de katlandı.

  • Kentsel dönüşüm projelerine ihtiyaç var. Biz belediyeyle birlikte ilk kentsel dönüşüm projemizi yaptık. Bununla da İzmirlilerin kentsel dönüşüme yaklaşımını değiştirdik. İzmir’de de deprem tehlikesi var. Bu yüzden de konutların yenilenme ihtiyacı var.

Yabancılara satış oranınız artıyor mu?

  • Son 2 yılda yabancılara satışlarımız çok arttı. 2 yıl önce yüzde 5 idi, şimdi yüzde 45. Almanya’daki Türkler, İranlılar, Ruslar, Çinliler de müşterimiz oldu. Yüzde 45’e çıktık. İstanbul’da maalesef son 5 yılda yabancı yatırımcılar para kaybetti. İzmir’e yatıranlar kazandı. İstanbul’da yatırım için ev alanlar kiraya veremedi evlerini, kiraya verenler de beklediklerini bulamadılar. Dubai Emiri Vega projemizden yatırım amaçlı 47 daire aldı.

Almanya’dan gurbetçiler mi alıyor daha çok?

  • Evet. Dönmeyi planlayan ya da yatırım yapmak isteyen gurbetçiler aldıyor. Döviz kurları artık bu yatırımları onlar için çok hesaplı yaptı. Köln’de showroom açıyoruz.

Çeşme’de projeleriniz var. Çeşme Bodrum gibi beton yığınına dönecek endişesi taşıyor musunuz…

  • Çeşme’de Bodrum’da yapılan hatalar yapılmayacak, göreceksiniz. Çeşme Türkiye’nin en özel yeri olacak. Bu yüzden de biz de oradayız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*