Ertelemeli (Ötelemeli) Kredi Veren 9 Banka

Ertelemeli Ötelemeli Kredi Veren
Ertelemeli Ötelemeli Kredi Veren

Ertelemeli kredi veren bankalar 2020 yılı içerisinde 1, 3 ve 6 ay ötelemeli kredi vermeye devam edecek. Türkiye İş Bankası, Akbank, Halkbank, ING Bank, Vakıfbank, QNB Finansbank, TEB, Yapı Kredi ve Denizbank ertelemeli kredi veren bankalardır. Bu bankalar aracılığıyla 1 ile 6 ay arasında değişen ötelemeli kredi kullanabilirsiniz.

Ertelemeli kredi, bankalardan alınan kredinin geri ödeme sürecinin belirlenen ertelenmiş dönemde başladığı kredi türüdür. Normal şartlarda ertelemeli kredi haricindeki, diğer kredilerde geri ödeme süreci bir sonraki ay başlarken, bu kredi türünde vade ertelenmiş olup, banka tarafından belirtilen ileriki bir tarihte geri ödemeye başlanır.

Bankaların belirlemiş olduğu ertelemeli kredinin, erteleme süresi üç aydır fakat, işyeri açma kredileri ve yatırım kredileri gibi ticari kredilerde, bankanın inisiyatifine göre bu süreç bir yıla kadar uzayabilmektedir. 2020 yılında ertelemeli kredi veren bankalar şunlardır: Türkiye İş Bankası Akbank Halk Bankası ING Bank Vakıfbank QNB Finansbank TEB Yapı Kredi Denizbank

TÜRKİYE İŞ BANKASI ERTELEMELİ KONUT KREDİSİ (6 AY ERTELEMELİ)

Türkiye İş Bankası Standart Ev Kredisi  kampanyası adı altında müşterilerine 6 aya kadar erteleyebileceği konut kredisi sunuyor. Müşteriler ayda bir, iki ayda bir veya üç ayda bir ödeme yapma imkanına da sahip oluyor. Ayrıca Türkiye İş Bankası’nın hayata geçirdiği Balon Ödeme hizmetiyle müşteriler kendi isteklerine göre belirledikleri dönemlerde toplu ödeme yapabiliyorlar. 2019 yılı Türkiye İş Bankası konut kredisi faizleri hayat sigortası ile birlikte %1,79, hayat sigortası haricinde ise %1,85 oranındadır.

Bunula birlikte geriye kalan konut kredisi masrafları ise şunlardır:

Asgari 171,90 TL DASK prim masrafı (yıllık) Asgari 301 TL konut sigortası masrafı (yıllık) Asgari 1456,26 TL hayat sigortası masrafı (10 yıllık prim toplamı) 850 – 1250 TL arasında ekspertiz ücreti 110,63 TL Taşınır ve Taşınmaz Rehin Tesis ücreti Kredi tutarının binde beşi oranında tahsis ücreti NOT: Belirtilen bu masraflar, müşteriye ve konuta göre değişkenlik gösterebilir. Türkiye İş Bankası ertelemeli ev kredisi başvurusu direk şubeden yapılabilir, fakat daha hızlı olan bir yöntem olarak, internet üzerinden ön başvuru yapılır ve başvuru onaylanırsa şubeye sadece evrak teslimi ve krediyi almak için gidilir. Başvuru onayından sonra teslim edilecek evraklar şunlardır: Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Tapu belgesi Müşteriye ait gelir belgesi

AKBANK ERTELEMELİ İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYASI (3 AYA KADAR ERTELEME FIRSATI)

Kredim Akbank’ta sloganı ile yeni ürün modelini tanıtan Akbank, şimdi al üç ay sonra ödemeye başla kampanyasını da bünyesine katmış durumda. Bu kampanya kapsamında müşterilerine %1,23 faiz oranı sunan Akbank, maksimum 48 ay vade olanağı da sağlıyor. Fakat sunulan bu faiz oranının geçerli olabilmesi için talep edilen kredinin 50.000 TL ve üzerinde olması ayrıca vade miktarının da 12-48 ay aralığında yapılması gereklidir. Belirtilen bu oranın geçerliliği Akbank şubelerinden alınan kredilerle kısıtlı olup, mobil şube, internet şubesi ya da Akbank Direkt menüsü aracılığıyla yapılan başvurularda kapsam dışıdır.

Akbank Ertelemeli İhtiyaç Kredisi başvurusu için şu belgeler gereklidir:

Sürücü belgesi aslı ve fotokopisi ya da nüfus cüzdanı Gelir belgesi Özel sektör çalışanları için SGK hizmet döküm belgesi Maaş bordrosu Gerekli görülmesi haricinde adres teyit belgesi. NOT: Evraklar hazırlandıktan sonra banka kredi tahsis ücreti, hayat sigortası ücreti ve uygulanacak faiz oranı kabul görülüyorsa, üç ay ertelemeli ihtiyaç kredisi sözleşmesi imzalanarak kredinin alınmasındaki tüm şartlar sağlanmış olur.

HALKBANK HESAPLI EVİM KONUT KREDİSİ (120 AY VADEYE KADAR)

Halkbank 2019 ertelemeli konut kredisi kampanyası ile kullanıcılara 10 yıl yani 120 ay vade imkânı ile 3 ay ertelemeli konut kredisi sağlıyor. Başlatmış olduğu bu kampanya ile birçok kişiyi ev sahibi yapmayı hedefleyen Halkbank’ın uygulamış olduğu faiz oranları ise %0,88 ve %1,15 arasında değişkenlik gösteriyor. Uygulanacak olan kredi faizleri, talep edilen vadeye göre de değişebiliyor. Halkbank geri ödeme kolaylığı olması açısından, aylık eşit taksitli, 3 ayda bir ve serbest ödeme gibi bazı ödeme seçeneklerini de bünyesinde barındırıyor. Müşteriler istedikleri ödeme aralığını seçerek, geri ödemelerini yapabiliyorlar.

Halkbank ertelemeli konut kredisi başvurusu için istenen belgeler şunlardır:

Nüfus cüzdanı (Sürücü belgesi veya pasaport da kabul edilir.), Satın alınacak evin tapu fotokopisi, Gelir belgesi, Kredi kullanmak isteyen kişiye ait ikametgâh belgesi. NOT: Belirtilen bu belgelerle birlikte Halkbank şubelerine müracaat etmeniz halinde, başvurunuz tamamlanır.

ING BANK 3 AY ERTELEMELİ KREDİ (%1,39 FAİZ ORANI)

ING İhtiyacı ”Olana Mola” adı altında hayata geçirmiş olduğu yeni projesi ve yanında sunduğu düşük faiz oranlarıyla, kullanıcılar tarafından, özellikle kredi alanında oldukça tercih edilen bir banka haline gelmiştir. ING Bank müşterilerine uygun ödeme koşulları sunmak ve gereksinimleri doğrultusunda en faydalı krediyi kullanmaları konusunda gayret gösteren bir bankadır. Hayata geçirdiği bu proje kapsamında, minimum 3.000 ve maksimum 100.000 TL arasında kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu limitler aralığında talep edilen krediler için 36 ay vade ve 3 ay sonra ödeme imkânı sağlanıyor. ING Bank ertelemeli kredi avantajından yararlanmak isteyen kişilerin düzenli bir aylık gelire sahip olması gereklidir. Bankanın belirlemiş olduğu %1,39 faiz oranına sahip bu kredi türünde, başvurular sadece internetten veya şubelerden yapılabiliyor. Bankanın internet sitesi üzerinden yapılacak başvuru sonrası, başvuru hakkındaki cevap telefonunuza iletilir ve onaylanması durumunda kredi miktarı hesaba yatırılır.

VAKIFBANK KOBİ KAMPANYASI (4 AYA KADAR ERTELEME FIRSATI)

Vakıfbank ertelemeli KOBİ kredisi ile esnaf ve işletmelere işlerini geliştirmek amacıyla 4 aya kadar erteleyebilecekleri kredi imkânı veriyor. Kampanya dahilinde 100.000 TL’ye kredi kadar kullanılabilirken, 60 ay vade imkanından da yararlanmak mümkün. Ertelemeli KOBİ kredisinden yararlanmak isteyen kullanıcılardan dileyene 3 ay erteleme, dileyene ise 4 ay erteleme yapılabiliyor. Taksit erteleme yapmak istemeyen müşteriler için, erteleme yerine 3 ayda bir taksit ödeme avantajı da bulunmaktadır.

%1,25 faiz oranına sahip ertelemeli KOBİ başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

Kamu çalışanı olan kişiye ait E-devlet üzerinden alınmış olan E-bordro dökümü veya onaylı bordrosu E-bordro getirmiş olan kişilerin çalıştığı kuruma ait kimlik fotokopisi Talep edilecek kredi limitine ve müşteriye göre, istenecek evraklar banka tarafından bildirilir. Maaşını Vakıfbank üzerinden kişilerden herhangi bir evrak talep edilmez.

QNB FİNANSBANK 3 AY ERTELEMELİ KREDİ KAMPANYASI (3000 TL’YE KADAR)

QNB Finansbank ihtiyaç kredisi ile müşterilerine 3 ay taksit erteleme hizmeti veriyor. Bahar kredisi olarak ta adlandırılan QNB ertelemeli ihtiyaç kredisi, kullanıcılar tarafından oldukça rağbet gören bir kredi oldu. Bunun en temel sebeplerinden biri uygun faiz oranları, bir diğeri ise müşterilerden talep edilen dosya masrafının, diğer bankalara nazaran çok az olmasıdır. QNB Finansbank tarafından 3000 TL’ye kadar sunulan bu kredi ile, birçok ihtiyacın karşılanmasının yanında, 3 ay erteleme ve 12 ay vade fırsatından da yararlanılabilir.

QNB Finansbank 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisine ait özellikler şunlardır:

Kredi aldığınız dönem süresince banka tarafından, tarafınıza hayat sigortası yapılmaktadır. QNB Finansbank müşterisi olanlar, başvurularını SMS yolu ile yaptıktan sonra talep ettikleri kredi miktarını anında hesaplarında bulabilirler. 0 ile 3000 TL limitli kredi, 3 ay ertelemeli ve 12 ay vadeli şekilde kullanılabilir. QNB Finansbank 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi başvurusu şu şekilde yapılabilir: QNB Finansbank internet sitesi QNB Finansbank internet şubesi / mobil şube QNB Finansbank şubeleri 0850 222 0 900 QNB Finansbank çağrı merkezi seçeneklerinden herhangi biri ile yapılabilir.

TEB ERTELEMELİ İHTİYAÇ KREDİSİ FIRTSATI (%2,30 FAİZ ORANIYLA)

TEB Tüketici Kredisi ile müşterilerine 3 ay taksit erteleme özelliği ile kredi veren bankalardan biridir. Çok sıkı kurallara sahip olan TEB kredi kapsamındaki faiz oranlarını müşterinin kredi skoruna göre değiştirebiliyor. Kredi skoru 1850 ve üzeri olan kişiler için %2,30 faiz uyguluyorken, kredi notu düşük olanlar için daha yüksek faiz oranları uyguluyor. Bunu sebebi ise, kendileri için daima sağlam ve uygun müşterileri bulabilmesidir. TEB kredi başvurusu yapacak bireylerin, öncesinde kredi notunu öğrenmelerinde fayda var. Ertelemeli ihtiyaç kredisi veren birçok banka gibi TEB’ de, kredi talebinde bulunan bireyin sağlık sigortası yaptırması şartını bulunduruyor.

TEB ertelemeli ihtiyaç kredisi için gerekli belgeler şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, • İkametgâh belgesi, • Gelir belgesi. NOT: Başvuru için TEB şubeleri, CEPTETEB internet şubesi ve 0850 200 0666 TEB çağrı merkezine müracaat edilebilir.

YAPI KREDİ ÖTELEMELİ BİREYSEL İHTİYAÇ KREDİSİ (30.000 TL’YE KADAR İMKAN)

Yapı Kredi bireysel ihtiyaç kredisi kapsamında en az 1.000 TL, en fazla 30.000 TL ertelemeli ihtiyaç kredisi başvurusu yapılabilir. Bu kredi türüne başvuru yapabilmek için her şeyden önce Yapı Kredi internet / mobil şube üyesi olunması gerekiyor. 3 ay taksit ertelemenin yapıldığı kredide, bireylere en fazla 57 ay vade imkânı sunuluyor. Türkiye’nin ilk özel bankası olma ünvanını elinde barındıran Yapı Kredi %1,74 faiz oranına sahiptir. Köklü bir banka olmasından ötürü, zaman zaman çeşitli ertelemeli ihtiyaç kredisi kampanyaları düzenleyerek mevcut ve potansiyel müşterilerine önemli finans hizmeti verebiliyor.

Yapı Kredi bireysel ihtiyaç kredisi başvurusu; internet şubesi, mobil şube, çağrı merkezi ve Yapı Kredi şubeleri aracılığı ile yapılabilir.

DENİZBANK KREDİ KARTINA ERTELEMELİ KREDİ FIRSATI (TAKSİTLİ NAKİT)

Kredi Kartınıza Ertelemeli Taksitli Nakit Denizbank’ta. Krediden farklı olarak sadece DenizBank kredi kartı sahiplerinin yararlanabileceği bir uygulama. Denizbank haricindeki birçok banka ertelemeli kredi verirken DenizBank ertelemeli taksitli nakit hizmeti sunuyor. Bu kapsamda DenizBank kredi kartı sahibi olan bireyler kart limitlerine göre, çekecekleri nakitleri 3 aya kadar erteleyebilir ve 12 ay vade imkânı ile geri ödeme imkanına sahip olabilirler. Kredi kartına ertelemeli nakit hizmetinden faydalanabilmek için DenizBank kredi kartı sahibi olduktan sonra şu şekilde kredi kullanabilirsiniz: ERTELE boşluk; kartını son 6 hanesi ve kullanılmak istenen miktarı 2380’e kısa mesaj göndererek DenizKartım ve MobilDeniz uygulamaları kullanılarak DenizBank şubeleri ve DenizBank ATM’leri aracılığıyla 0850 222 02 00 DenizBank çağrı merkezi aranarak bu hizmetten yararlanmak mümkün hale gelebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*