Kamu Lojmanlarının Satışında 0,95 Faizle Kredi Verilecek

Kamu Lojmanlarının Satışında
Kamu Lojmanlarının Satışında

Türkiye’nin dört bir yanında kamuya ait lojmanlar bulunmaktadır. Bu lojmanlar ilgili kamu kurumunda çalışmakta olan personeller tarafından kullanılmakta olup ilgili personele çok cuzi miktarlar da bu evler kiraya verilmektedir. Kamu lojmanları bilindiği üzere artık satılabiliyor fakat satışında kredi kullanılmamaktadır. Ancak yeni imzalanan protokol ile birlikte artık satışlarda kredi imkanının kullanılmasının önü açıldı.

İş Bankası 0,95 Orandan Kredi Verecek

Kamu lojmanlarını satışlarında kredi kullanılması uygun bulunmamakta ve ödemeler kredisiz yapılmaktaydı. Fakat alım – satım oranlarının daha da artması için Türkiye İş Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü harekete geçti ve kamuya ait lojmanların satışında kredi kullanılmasının önü açılmış oldu.

Kamuya ait olan lojmanları satın almak isteyen kişiler artık Türkiye İş Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma doğrultusunda İş Bankasından 0,95 faiz ile kredi çekebilecek. Şu anda ikinci el konut kredisi faiz oranı 0,99 olarak bilinmekteyken kamuya ait lojmanların alımında İş Bankası 0,95 faiz oranı ile kredi vereceğinin müjdesini verdi. Eğer sizlerde kamuya ait lojmanlar almak istiyorsanız en yakın İş Bankası şubesine giderek kredi başvurunuzu yapabilir ve detayları öğrenebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*