TOKİ Yozgat’a 643 Konutu Yapılacak

TOKİ Yozgata Konutu Yapılacak
TOKİ Yozgata Konutu Yapılacak

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’a merkeze yapılması planlanan 643 daireden oluşan TOKİ konutlarının 22 Nisan’da inşaat ihalesinin yapılacağını söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, “Kent merkezimizde Mutafoğlu Mahallesi 2. mıntıkada uygulanacak 643 konut bir ticaret merkezi ve bir camiden oluşan proje TOKİ tarafından 22 Nisan’da ihale edilecek. İnşallah mayıs, haziran gibi de inşaat başlayacak.” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, yapılacak toplu konutların yatay mimaride olacağını anlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yapılaşmada yatay mimariye dönüşüm olmasını istemesi üzerine daha önce 8 kat olan konutlar 5 kata düşmüş oldu. Bu projenin biraz gecikmesinin sebebi de yatay mimariye göre yeni bir proje hazırlanmasından kaynaklanmıştır”dedi.

Türkiye’de ilk defa Yozgat’ta süt ve süt ürünleri üreteceğini aktaran Başer, şunları kaydetti:

-Et ve Süt Kurumu, Yozgat’taki süt ünitesini faaliyete geçiriyor. Bunun için önümüzdeki hafta içerisinde ihale ilanına çıkıyor. Burada ilk etapta süt, yoğurt, peynir, tereyağı üretimi yapılacak, daha sonra da süt tozu üretilecek. Yozgat’ın tarım ve hayvancılık kenti olduğunu dile getirerek, açılacak süt ünitesinin hayvancılığın gelişmesine çok önemli katkı sağlayacağını aktardı.

-İnşaatı devam eden ve müteahhit firmadan kaynaklanan sebeplerden dolayı çalışmaları duran cezaevi inşaatının tekrar başladığını vurgulayan Başer, “Cezaevi inşaatı yüzde 95 seviyesinde durmuştu. Tekrar ihale edildi ve yer teslimi yapıldı. Cezaevi de bu yıl içerisinde hizmete açılacak.

-Bozok Üniversitesi Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun bu yıl öğrenci alacağını anlatarak, “Bu okulumuzda öğretim üyesi eksikliği vardı. Rektörümüz öğretim üyesini tamamladı ve bu yıl öğrenci alamı yapacak. Burası kaplıcalarımızın değerlendirilmesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon açısından ilimiz için önemli bir kazanım olmuştur.

-Havalimanı ve hızlı tren inşaatlarının hızla sürdüğüne, hızlı trende yakın zamanda deneme sürüşlerinin yapılacağı açıklamalarında bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*