Emlak Vergisi Ödemelerine 1 Yıl Erteleme Mi Geliyor?

Emlak Vergisi Ödemelerine
Emlak Vergisi Ödemelerine

Emlak vergisi ödeme tarihleri için uzun süredir korana virüs nedeni ile erteleme yapılması talebi gündemde tutuluyordu. Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi için yapılan talep sonunda yanıt buldu.

EMLAK VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA

KANUN TEKLİFİ VERİLDİ!

MADDE 1: 29/7/1970 tarih ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa Geçici Madde 24’ten sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir: “Geçici Madde 25 – Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında 2020 yılına ait emlak vergisi ödemelerinin birinci ve ikinci taksiti 2021 yılı Ocak ayında alınmak üzere faizsiz olarak ertelenmiştir.”

MADDE 2: Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3: Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması durumunda resmi gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girecek ve bu şekilde emlak vergisi ödemeleri corana virüs salgını nedeni ile 1 yıl boyunca ertelenmiş olacak.

Söz konusu yasal düzenlemenin mutlaka en geç 31 Mayıs 2020 tarihine kadar yasalaşması gerekiyor. Çünkü emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 31 Mayıs 2020 tarihinde doluyor.

Türkiye sınırları içerisinde taşınmazı olan kişileri ilgilendiren vergi için isteyen kişiler 1 Mart – 31 Mayıs tarihleri arasında emlak vergisi borçlarının tamamını tek bir seferder ödeyebilirken isteyen kişileri ise iki eşit taksit halinde de bir diğer ödemesi Kasım ayında olacak şekilde ödemelerini yapabiliyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*