İzmir Karabağlar’daki Kentsel Dönüşüm Projesi İptal Edildi

zmir Karabağlar’daki Kentsel Dönüşüm Projesi İptal Edildi
zmir Karabağlar’daki Kentsel Dönüşüm Projesi İptal Edildi

İzmir Karabağlar’da 540 hektarlık bölge, 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan edildi. Bu alan içindeki Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem ve Umut mahallelerini kapsayan 74 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/5000 ve 1/1000’lik uygulama imar planları hazırladı. Planlara, askı sürecinde yapılan itirazlar reddedildi.

Bunun üzerine Karabağlar ve İzmir Büyükşehir belediyeleri, planların bölgedeki vatandaşların sorunlarını çözmek bir yana yeni sıkıntılar yaratacağı gerekçesiyle yargıya başvurdu. İzmir 6. İdare Mahkemesi istemi haklı bularak söz konusu planı iptal etti.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm çalışmalarında mutlaka yerel yönetimlerin de olması gerektiğini vurgulayarak, “Bu 540 hektarlık alanı planlarken, yerel yönetimleri devre dışı bırakmak doğru değil. Çünkü bu süreçler bakanlık ve yerel yönetim işbirliğiyle, birlikte yürütülmeli. Odağında, kentin belleği konumundaki, vatandaşlarla birebir temas kuran belediyeler olmalı. Vatandaşlarımızın hak ve hukuklarının korunmasına; kentlerin sağlıklı dönüşmesine katkı sağlayacak, hız kazandıracaktır. Yetki verildiği takdirde bu bölgelerin planlamasını en kısa sürede yapacak bilgi birikimi ve ekipman, Karabağlar Belediyesinde vardır”açıklamasında bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*