Kadın Dostu Markalar Dijital Platformu’nun farkındalık ödülleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sahiplerine kavuşuyor.

kadınlar günü
kadınlar günü

KADIN DOSTU MARKALAR 2021 FARKINDALIK ÖDÜLLERİ’nin sahiplerini bulacağı ödül töreni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde farklı meslek gruplarından kadınların temsil ettiği Kadın Dostu Markalar Tüketici Hakem Heyeti ile belirlenen projelerin odak noktası “kadın”oldu.

Kadınlar Günü; kadın istihdamı, toplumsal cinsiyet dengesi ve fırsat eşitliği gibi kadının toplumdaki konumunu ve gücünü destekleyen proje ve markaların dost sayfaları hazırlandı. Bu sayfalar toplumun tüm kesimlerinin bilgi alabilecekleri, faydalanabilecekleri şekilde yayına alındı. Böylelikle platformda 2021 yılının Kadın Dostu Markaları ve farkındalık projeleri toplumun tüm kesimlerinin beğenisine sunuldu.

Platformda yer alan 50 marka, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, KADIN DOSTU MARKALAR 2021 FARKINDALIK ÖDÜLÜ’nün sahibi olacak. Farkındalık projeleri kapsamında ödül alan markalar arasından 10 marka ise KADIN DOSTU MARKALAR TÜKETİCİ ÖZEL ÖDÜLÜ’ne layık görülecek. Bu 10 marka projenin internet sayfası

www.kadindostumarkalar.org ve sosyal medya hesaplarından kitlelere ulaşan proje haberlerinin tüketicilerinden en çok beğeni alanları olacak.

KADIN DOSTU MARKALAR KIZ ÖĞRENCİ BURSU VERİLECEK

8 Mart’ta gerçekleşecek ödül töreni oyuncu Zeynep Ender İge’nin sunumuyla gerçekleşecek. Tören Covid-19 nedeniyle alınan önlemler ve yapılan düzenlemeler eşliğinde hibrit modelde gerçekleşiyor. Törene ödül alacak marka temsilcileri ve sınırlı protokol daveti yapılırken, davetlilerin bir kısmı video mesajları ile programa uzaktan katılım sağlayacak. Ödül töreninin tamamı platformun sosyal medya hesaplarından canlı olarak takip edilebilecek.

Kadın Dostu Markalar Platformu proje çerçevesinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “ANADOLUDA BİR KIZIM VAR” projesine de aktarılmak üzere KADIN DOSTU MARKALAR KIZ ÖĞRENCİ BURSU için fon oluşturdu. Platform, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak üzere her yıl bu fonun ulaştığı kız çocuklarının sayısını arttırmayı hedefliyor.

KADIN DOSTU MARKALAR PLATFORMU,KADIN PROJELERİNİ TOPLUMLA BULUŞTURACAK

Platformun Kurucusu, ND Medya Dijital Bi’şeyler Atölyesi Genel Müdürü Nazlı Demirel, “Bugün gelinen noktada, yapılan çalışmalar gösteriyor ki ülkemizde kadına dair ezberler bozuluyor. Endüstrinin ve yaşamın her alanında kadına daha eşit fırsatlar sunan, her alanda kadını güçlendiren farkındalık projeleri ile iş dünyası başta olmak üzere çok değerli kurum ve kuruluşlar çalışmalarını daha da ileri taşımaya kararlı. Kadın Dostu Markalar Platformu olarak bizler de bu yapılan çalışmalardan, atılan adımlardan toplumun tüm kesimlerini haberdar etmeye kararlıyız” şeklinde belirtti.

Sürdürülebilir kalkınmanın, toplumun yarısı olan kadınların daha fazla güçlenmesi ve ekonomiye kazandırılmasıyla ancak mümkün olacağını dile getiren Demirel, “Çalışmalarımıza kadınlar ve markalar arasındaki bağları inceleyerek başladık. Markaların kadına dair duyarlı, kadını destekleyen ve eşitlikçi yaklaşımlarını farkındalık adımlarını izleyerek devam ettik. Birbirinden değerli projelere imza atan markalar ile yollarımız kesişti ve her birine ayrı ayrı hayranlık duyduk. Yaptıkları çalışmaları da toplumun tüm kesimlerine duyurmak ve iyilik etkilerini daha geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

Platformla ilgili çalışmaların sürmesinin yanı sıra kurum ve kuruluşlara farkındalık projeleri üretmeye ve uygulama süreçlerinde de destek vermeye başladıklarını vurgulayan Demirel, “Bu da demek oluyor ki en başından beri düşündüğümüz gibi “iyilik bulaşıcıdır.” Sadece bu konuları daha fazla konuşmamız, yazmamız ve düşünmemiz gerekiyor. Biliyoruz ki ulaşabildiğimiz ve ulaşamadığımız bu güzel iş modellerinin, farkındalık projelerinin sayıları her gün artıyor ve artacak” yorumunda bulundu.

Törende farkındalık ödülleri ile buluşacak markalar ve farkındalık projelerine www.kadindostumarkalar.org/category/projeler/ linkinden ulaşılabilir.

Detaylı Bilgi ve iletişim: 0552 537 85 00 [email protected]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*