Yetki Belgesi Olmayan Emlakçılar’dan Uzak Durulması Gerekiyor

Emlak Ofisi Acmak Icin Neler Gerekli
Emlak Ofisi Acmak Icin Neler Gerekli

Yetki belgesi olmayan emlakçılar dan uzak durulması gerekiyor, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan mekan emlak gayrimenkul genel müdürü Tahir köstek haberine göre; Taşınmaz ticareti ile ilgili yapılan düzenlemeye göre yetki belgesi olmayan emlakçılar emlak işi yapamayacak. Alım satıma aracılık ve sitelerde ilan giremeyecekler diye yasa çıktı bizde firma olarak tüm belgelerimizi tamamladık diye konuştu.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nedir?

Taşınmaz ticaretiyle iştigal edebilmek için ticari işletmeler ile esnaf ve sanatkâr işletmeleri adına düzenlenen belgeye yetki belgesi deniyor diye açıklamalarında bulundu.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır?

5 Eylül 2018 tarihi itibarı ile Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi resmi siteden alınan başvurular sonrası Ticaret İl Müdürlükleri’nden alınıyor. Yetki belgesi almak isteyen emlakçıların TTBS sayfasına girip başvuru yapmaları gerekiyor.

Vatandaşlarımızın dikkat etme gereken konu yetki belgesi olmayan emlak ve gayrimenkul ofislerinden uzak durmalarını tavsiye ediyorum kalite kontrolü emlak ofislerini tercih etmeleri önerisinden bulundu.

Peki ? KORSAN EMLAKÇI NASIL ANLAŞILIR

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemine girerek , yetki belgesinin olup olmadığını nereden anlayacak? İşte bunun için kurulan Ttbs.gtb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek bilgi sistemi üzerinden emlak işletmelerinin yetki belgeleri sorgulanabiliyor.

Yine bu sistem üzerinden vatandaşlar, şikâyette bulunabilir. Bunun yanı sıra yetki belgesi olmadan emlakçılık faaliyetinde bulunan gerçek veya tüzel kişilerin ihbar edilmesi amacı ile ihbar hattı sistemi devreye alındı. Tüketiciler ve yetki belgeli emlak işletmeleri bu sistemi kullanarak ihbar bildiriminde bulunabilirler” açıklamalarında bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*